plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasný jablkovo-pudingový koláč z obyčajného lístkového cesta: Tento koláč tromfne aj zložité zákusky!

Výborný tip, ako pripraviť z obyčajného lístkového cesta, ktorý pripravíte úplne jednoducho a pritom skutočne rýchlo. Chuťovo tromfne aj drahé zákusky!

Výborný tip, ako pripraviť z obyčajného lístkového cesta, ktorý pripravíte úplne jednoducho a pritom skutočne rýchlo.Chuťovo tromfne aj drahé zákusky!

Potrebujeme:

500 g lístkového cesta

240 g detských piškót

1 kg nastrúhaných jabĺk

1 bal. škoricového cukru

1 lyžičku citrónovej šťavy

3 lyžice kr. cukru

1,2 l mlieko

3 bal. vanilkového pudingu

6 lyžíc kr. cukru

1 vajce

Postup:

Lístkové cesto si necháme rozmraziť a potom ho rozdelíme na 2 polovice a každú rozvaľkáme na tenký plát cesta tak, aby sedel na plech veľkosti 30 x 40 cm. Jeden plát položíme na papierom vystlaný plech na pečenie tak, aby cesto čiastočne prečnievalo cez okraj plechu.

Z mlieka, pudingových práškov a cukru si uvaríme puding.

Na cesto naukladáme detské piškóty – jednu vedľa druhej. Na piškóty nasypeme cukor a pokvapkáme citrónovou šťavou. Nastrúhané jablká zmiešame so škoricou a navrstvíme na piškóty. Na jablká nalejeme ešte horúci puding a prikryjeme druhým plátom cesta. Popicháme vidličkou, potrieme rpzšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 200 stupňov 30 – 35 minút.

Necháme vychladnúť a môžeme podávať. Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes