Tento koláčik robím s malinami, jahodami, slivkami aj čerešňami. jednoducho, čo práve odtrhnete v záhrade, to môžete použiť. :-)
Potrebujeme:
Na drobenku (mrveničku):
600 g polohrubej múky
250 g práškového cukru
250 g Hery alebo masla
1 vajce
1 bal. vanilkového cukru
1 bal. prášku do pečiva
Puding:
1 l mlieka
2 bal. vanilkového pudingu
4 lyžice práškového cukru
Sezónne ovocie (môžete použiť aj ovocie mrazené či zavárané – ak zavárané, tak uberte cukor)
Postup:
Z mlieka, pudingových práškov a práškového cukru uvaríme puding.
Z všetkých ostatných prísad vypracujeme drobivú zmes – drobenku. Na plech, ktorý sme si vyložili papierom na pečenie, navrstvíme 2/3 drobenky a zalejme ju uvareným teplým pudingom, poukladáme ovocie a zasyeme zvyšnou drobenkou.
Pečte v stredne vyhriatej rúre pri teplote 170-180 stupňov 40 až 50 minút. Koláčik treba sledovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Ľubka