Na toto sa nechytá ani letná bublanina: Úžasný drobenkový koláčik s pudingom a sezónnym ovocím!

Tento koláčik robím s malinami, jahodami, slivkami aj čerešňami. jednoducho, čo práve odtrhnete v záhrade, to môžete použiť. :-)

Potrebujeme:

Na drobenku (mrveničku):

600 g polohrubej múky

250 g práškového cukru

250 g Hery alebo masla

1 vajce

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. vanilkového cukru

1 bal. prášku do pečiva

Puding:

1 l mlieka

2 bal. vanilkového pudingu

4 lyžice práškového cukru

Sezónne ovocie (môžete použiť aj ovocie mrazené či zavárané – ak zavárané, tak uberte cukor)

Postup:

Z mlieka, pudingových práškov a  práškového cukru uvaríme puding.

Z všetkých ostatných prísad vypracujeme drobivú zmes – drobenku. Na plech, ktorý sme si vyložili papierom na pečenie, navrstvíme 2/3 drobenky a zalejme ju uvareným teplým pudingom, poukladáme ovocie a zasyeme zvyšnou drobenkou.

Pečte v stredne vyhriatej rúre pri teplote 170-180 stupňov 40 až 50 minút. Koláčik treba sledovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Ľubka

Témy:


Pridajte svoj komentár