plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasný „Americký krémeš“: Pripravte si ku kávičke super-krémovú dobrotu!

Výborný koláčik, ktorý určite poteší všetkých milovníkov krémových dobrôt. Navyše, jeho príprava je skutočne jednoduchá a rýchla. Ak chcete vyskúšať inú verziu klasického krémeša, tento dezert je pre vás tým pravým.

Výborný koláčik, ktorý určite poteší všetkých milovníkov krémových dobrôt. Navyše, jeho príprava je skutočne jednoduchá a rýchla. Ak chcete vyskúšať inú verziu klasického krémeša, tento dezert je pre vás tým pravým.

Potrebujeme:

Na cesto:

7 žĺtkov

200 g kr. cukru

200 g polohrubej múky

1 bal. prášku do pečiva

2 lyžice kakaa

15 lyžíc vody

2 lyžice oleja

Na krém:

7 bielkov

5-6 lyžíc kr. cukru

2 bal. zlatého klasu

800 ml mlieka

Na vrch:

450 ml smotany na šľahanie

2 bal. stužovača

Práškový cukor alebo med podľa chuti

Strúhaná čokoláda alebo kakao na posypanie

Postup:

Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny. Postupne do zmesi pridávame najskôr tekuté prísady – vodu a olej a nakoniec aj sypké prísady – múku, prášok do pečiva a kakao. Plech na pečenie s vyššími si vymastíme a vysypeme múkou, alebo vyložíme papierom na pečenie. Navrstvíme naň cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút – otestujeme špáradlom.

Medzitým si z pudingových práškov, cukru a mlieka uvaríme hustý puding – necháme mierne vychladnúť. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a tento opatrne vmiešame do teplého pudingu. Krém navrstvíme na upečené cesto a ešte na 10-15 minút vložíme do rúry zapiecť. V originálnom postupe sa koláčik s krémom už nezapeká, ale ja som ho pre istotu ešte na pár minút vložila do rúry, kvôli surovým bielkom. Ďalšou možnosťou je ušľahať si bielky nad parou.

Koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Potom na vrch jednoducho navrstvíme ušľahanú šľahačku s cukrom a stužovačmi. Vložíme do chladničky vychladnúť a pred servírovaním posypeme nastrúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: reprofoto tesco.hu

Najlepšie recepty na dnes