Tento koláč mám veľmi rada, je svieži, krémový a pritom naozaj rýchlo pripravený.
Ak máte chuť na niečo skutočne lahodné, určite ho skúste.
Potrebujeme:
6 lyžíc kr. cukru
6 lyžíc múka polohrubá
6 vajec
2,5 lyžice kakaa
1 /2 prášok do pečiva
100 ml oleja
Tvarohový krém:
2 bal. jemného tvarohu (spolu 500 g)
1 maslo (250 g)
Cukor práškový podľa chuti
Želatína:
1 liter vody
1 pomarančový Tang (šunienka)
6 lyžíc kr. cukru
2 bal. zlatý klas
Postup:
Najskôr si pripravíme kakaové cesto.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
Potom pridáme postupne olej a preosiate sypké prísady – múku s práškom do pečiva a kakaom.
Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo vysypaný a vymastený.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút (každý podľa svojej rúry).
Cesto otestujeme pomocou špáradla.
Na tvarohový krém si vyšľaháme spolu všetky prísady (maslo zmäknuté).
A natrieme na vychladnuté cesto.
Na želatínovú polevu postupujeme nasledovne.
750 ml vody dáme variť spolu s cukrom a vo zvyšku rozmiešame šumienku a pudigové prášky.
Keď voda začne vrieť, vmiešame pudingovú zmes.
Uvaríme ako klasický puding.
Nalejeme na vrch koláča a necháme stuhnúť. Koláč podávame vychladený.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)