Tento koláč mám veľmi rada, je svieži, krémový a pritom naozaj rýchlo pripravený. Ak máte chuť na niečo skutočne lahodné, určite ho skúste.
Potrebujeme:
6 lyžíc kr. cukru
6 lyžíc múka polohrubá
6 vajec
2,5 lyžice kakaa
1 /2 prášok do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 ml oleja
Tvarohový krém:
2 bal. jemného tvarohu (spolu 500 g)
1 maslo (250 g)
Cukor práškový podľa chuti
Želatína:
1 liter vody
1 pomarančový Tang (šunienka)
6 lyžíc kr. cukru
2 bal. zlatý klas
Postup:
Najskôr si pripravíme kakaové cesto. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme postupne olej a preosiate sypké prísady – múku s práškom do pečiva a kakaom. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo vysypaný a vymastený. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút (každý podľa svojej rúry), cesto otestujeme pomocou špáradla.
Na tvarohový krém si vyšľaháme spolu všetky prísady (maslo zmäknuté) a natrieme na vychladnuté cesto.
Na želatínovú polevu postupujeme nasledovne. 750 ml vody dáme variť spolu s cukrom a vo zvyšku rozmiešame šumienku a pudigové prášky. Keď voda začne vrieť, vmiešame pudingovú zmes a uvaríme ako klasický puding. Nalejeme na vrch koláča a necháme stuhnúť. Koláč podávame vychladený.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)