plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasné želé kocky s kyslou smotanou: Fantastický pudingový koláč s ovocím, deti ho doslova milujú!

Výborný zákusok, ktorý si môžete pripraviť v pečenej, alebo nepečenej verzii.

Potrebujeme:

Základ:

Na nepečenú verziu:

2 bal. maslových sušienok a rozpustené maslo podľa potreby

Na pečenú verziu:

100 g hladkej múky

100 g vychladeného masla

100 g práškového cukru

1 bal prášku do pečiva

3 lyžice studenej vody

Náplň:

3 bal. vanilkového pudingu

1 liter mlieka

5 lyžíc kryštálového cukru

3 tégliky kyslej smotany

Vrchná vrstva:

500 – 750 g čerstvých jmalín

2 bal. želatíny

Postup:

Na nepečenú vrstvu zmiešame rozdrvené sušienky s rozpusteným maslom a zmes natlačíme na dno plechu, dáme do chladničky, kým pripravíme náplň.

Na pečenú verziu: Maslo nakrájame na kocky a zmiešame s cukrom, múkou, práškom do pečiva a vodou. Vypracujeme jednotné tuhé cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Cesto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky, kým pripravíme krém.

Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Keď je hotový, zložíme ho z plameňa a necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu vmiešame smotanu.

Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme na pracovnej doske a vložíme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Na cesto navrstvíme krém a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.

Po uplynutí tohto času vyberieme koláč z rúry a pripravíme si želatínu podľa návodu na obale. Na vrch koláča uložíme umyté maliny a zalejeme želatínou. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes