Vynikajúci a osviežujúci dezert s jogurtovým krémom a želatínou.
Potrebujeme:
200 g maslových sušienok
80 g roztopeného masla
175 g sušeného mlieka
Šálka cukru
3 tégliky jogurtu (600 g)
1 bal. jahodovej želatíny
Postup:
Sušienky rozdrvíme v mixéry a zmiešame s rozpusteným maslom. Hmotu, ktorá nám takto vznikne navrstvíme na dno misy alebo menšej formy s vyššími okrajmi.
Na krém rozmixujeme jogurty so sušeným mliekom a cukrom. Navrstvíme na sušienkovú zmes a dáme vychaldiť.
Príprava želatíny je úplne jednoduchá, postupujeme podľa inštrukcií na obale – najskôr necháme napučať v studenej vode a následne zahrievaním na plameni rozpustíme. Žealtínu nalejeme na vrch dezertu a necháme stuhnúť.
Ak chcete, pod želatínu môžete ešte naniesť vrstvu šľahačky, ktorú vyšľaháme s 1 stužovačom. Dezert bude takto vyšší a ešte chutnejší.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)