plny-hrniec_transparent_negativ.png

S KÚPENÝM lístkovým cestom môžete vyrobiť ZÁZRAKY: Musíte ale poznať toto tajomstvo – ušetrí hodiny práce!

Moja kamarátka cukrárka ma naučila, ako z obyčajného lístkového cesta vytvoriť nádherné a veľmi chutné sladké pohostenie pre vaše návštevy.

Žiadne dlhé vypekanie a zložité krémy, tieto nápady majú u nás najväčší úspech!

 

 

Názorné video s podrobnou ukážkou týchto sladkých výtvorov sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

Lístkové cesto – 500 g

mlieko – 30 ml

Smotana na šľahanie

Uvarený vychladnutý puding (1 bal, pudingového prášku, 400 ml mlieka, Cukor podľa chuti) – 300 g

400 g rozpustená čokoláda

Postup:

Rozvaľkané lístkové cesto rozprestrieme na pracovnú dosku.

 

 

Z cesta vykrajujeme pomocou misky okrúhle tvary.

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Potrieme mliekom.

Pečieme 180 ° C, 20 minút.

Z mlieka, pudingové prášku a cukru uvaríme hustý puding, necháme pod fóliou vychladnúť.

Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku, pridáme puding a prešľaháme.

 

 

Pridáme aj rozpustenú čokoládu.

 

 

 

 

 

Upečené cesto rozpolíme ostým nožom a naplníme krémom.

 

 

Môžeme používať zdobiace vrecko.

 

 

 

 

Posypeme práškovýcm cukrom a podávame.

 

 

Falošné krémeše

 

 

Rovnakým spôsobom môžete pripraviť aj efektné a veľmi chutné falošné krémeše.

 

 

Cesto narežeme radielkom na štvorce, upečieme a následne rozkrojíme.

 

 

Naplníme plátkami jahôd a vyšľahanou šľahačkou.

 

 

Podávame posypené práškovým cukrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Najlepšie recepty na dnes