Moja kamarátka cukrárka ma naučila, ako z obyčajného lístkového cesta vytvoriť nádherné a veľmi chutné sladké pohostenie pre vaše návštevy.
Žiadne dlhé vypekanie a zložité krémy, tieto nápady majú u nás najväčší úspech!
Názorné video s podrobnou ukážkou týchto sladkých výtvorov sme pre vás našli na youtube.
Potrebujeme:
Lístkové cesto – 500 g
mlieko – 30 ml
Smotana na šľahanie
Uvarený vychladnutý puding (1 bal, pudingového prášku, 400 ml mlieka, Cukor podľa chuti) – 300 g
400 g rozpustená čokoláda
Postup:
Rozvaľkané lístkové cesto rozprestrieme na pracovnú dosku.
Z cesta vykrajujeme pomocou misky okrúhle tvary.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potrieme mliekom.
Pečieme 180 ° C, 20 minút.
Z mlieka, pudingové prášku a cukru uvaríme hustý puding, necháme pod fóliou vychladnúť.
Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku, pridáme puding a prešľaháme.
Pridáme aj rozpustenú čokoládu.
Upečené cesto rozpolíme ostým nožom a naplníme krémom.
Môžeme používať zdobiace vrecko.
Posypeme práškovýcm cukrom a podávame.
Falošné krémeše
Rovnakým spôsobom môžete pripraviť aj efektné a veľmi chutné falošné krémeše.
Cesto narežeme radielkom na štvorce, upečieme a následne rozkrojíme.
Naplníme plátkami jahôd a vyšľahanou šľahačkou.
Podávame posypené práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)