Venčeky zo 4 vajec: Sú tak vynikajúce, že ich nebudete robiť len na sviatky!

Úžasný recept na venečeky, ktorých takúto veľkú dávku pripravíte len zo 4 vajec, Sú naozaj výborné a majú úspech na každej oslave. Autorkou receptu je pani Markéta Krůsová.

Úžasný recept na venčeky, ktorých takúto veľkú dávku pripravíte len zo 4 vajec, Sú naozaj výborné a majú úspech na každej oslave. Autorkou receptu je pani Markéta Krůsová.

Potrebujeme:

1 hrnček vody

štipku soli

1/2 kocky Hery alebo masla

17 dkg hladkej múky

4 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

krém:

2 vanilkové pudingy

500 ml mlieka

Zvyšok masla (alebo Hery)

Práškový cukor podľa chuti

(ak sa vám enchce variť puding, naplňte venčeky obyčajnou šľahačkou, aj tak sú výborné)

Postup:

Na odpaľované cesto:

Jeden hrnček vody, štipku soli a tuk necháme povariť v hrnci s hrubším dnom. Pridáme 17 dkg hladkej múky (za stáleho miešania) a „odpaľujeme“ od dna hrnca – teda intenzívne miešame tak, aby sa nám cesto neprichytilo na dno a vytvorilo hladkú jednotnú hmotu. Necháme vychladnúť.

Do vychladnutého cesto postupne všľaháme 4 vajcia. Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na plech (vystlaný papierom alebo vymastený) seba dva krúžky a dáme piecť na 200 stupňov cca 25 min, môžete aj 30 podľa toho ako vám pečie rúra. Nikdy, ale naozaj nikdy neotvárajte rúru pri pečení, to je zásada číslo jeden!

Krém:

2 pudingy zmiešame s pol litrom mlieka a uvaríme. Vychladnutý puding postupne vyšľaháváme do vymiešaného masla (hery) s cukrom. Cukor nech si každý pridá podľa chuti.

Venčeky rozkrojíme a naplníme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: pidak.cz