Od tohto momentu je papier na pečenie v mojej rodine považovaný za poklad: Ďakujem mojej sestre za geniálny tip!

Na prvý pohľad sa tento druh dekorácie môže zdať náročný, ale čoskoro uvidíte, že nie je ťažké pracovať s čokoládou, ak poznáte tento skvelý postup. Papier na pečenie možno použiť napríklad na vytvorenie šablón rôznych tvarov. Listy, ornamenty, alebo najrôznejšie kresby – to všetko zvládnete s obyčajnou čokoládou a papierom na pečenie. Tento tip mi poslala moja sestra Mirka a je to naozaj úžasná vec. S týmto vytvorí sladké zázraky naozaj každý!

Ako ozdobiť tortu s čokoládou – ako z cukrárne

Potrebujeme:

  •  papier na pečenie
  • 1 až 2 tabuľky čokolády.

Čokoládové zdobenie je najlepšie vtedy, ak je povrch dezertu rovný. Ak je koláč pokrytý tmavou čokoládou, zvoľte biele zdobenie a naopak, ozdoby tak krásne vyniknú. Na začiatok nakrájajte čokoládu na malé kúsky a umiestnite ju do suchej misky nad vodnú paru, aby ste ju roztavili. Dávajte pozor, aby ste v zmesi nemali hrudky, pretože s tými sa nebude dať pracovať.  Čokoládu neustále miešame, aby sme získali homogénnu hmotu.

Existuje niekoľko typov dekorácie. Najprv si vytvoríme vrecko na zdobenie z papiera na pečenie – to je úplne najlepší pomocník. A urobíme len skutočne malilinký otvor na čokoládu. Roztavenú čokoládu nalejeme do vrecka a kreslíme, ako klasickým perom. Čím menšia je dierka na taške, tým viac dokážeme. Začneme kresliť vzory pomalým stláčaním vrecka na pečenie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Tí, ktorí nemajú so zdobením žiadne skúsenosti, najväčšiu pomoc majú práve v papieri na pečenie. Položte ho na papier, na ktorom vytlačený ľubovolný vzor. Obkreslite, nechajte zatvrdnúť a potom jednoducho preložte na trotu – samozrejeme opatrne, ale nezabudnite, že nedokonalosti sa dajú opraviť pomocou roztopenej čokolády.

Stuhnutú čokoládu oddelíte od papiera čepeľou noža a potom už len priložíte na časť torty, ktorú chcete vyzdobiť.

Nasledujúca metóda nie je najjednoduchšia, ale stojí za vyskúšanie – efekt je úžasný. Budeme potrebovať umyté a usušené lsity. Najprv nakrájajte čokoládu, dajte nad vodnú paru, rozpustite a naneste ju na čistý, suchý list pomocou štetca. Dajte čokoládové listy do chladničky na jednu hodinu a potom opatrne odstráňte z listov.

Najľahšou dekoráciou je pavučina, ktorá môže byť vyrobená z bielej alebo tmavej čokolády. Vytvorte si lievik z papiera na pečenie a urobte tento jednoduchý vzor na povrch torty – jednoduché a veľmi efektné.

Teraz by sme vám chceli predstaviť niekoľko fotografií s dekoráciami z čokolády a papiera na pečenie. Jednoducho fantastické!

Príklad ozdoby z čokolády

Keď pracujeme s čokoládou, musíme byť veľmi opatrní, pretože pri Dorotku sa rýchlo opäť rozpúšťa a mäkne.