Od tohto momentu je papier na pečenie v mojej rodine považovaný za poklad: Ďakujem mojej sestre za geniálny tip!

Na prvý pohľad sa tento druh dekorácie môže zdať náročný, ale čoskoro uvidíte, že nie je ťažké pracovať s čokoládou, ak poznáte tento skvelý postup. Papier na pečenie možno použiť napríklad na vytvorenie šablón rôznych tvarov. Listy, ornamenty, alebo najrôznejšie kresby – to všetko zvládnete s obyčajnou čokoládou a papierom na pečenie. Tento tip mi poslala moja sestra Mirka a je to naozaj úžasná vec. S týmto vytvorí sladké zázraky naozaj každý!

Ako ozdobiť tortu s čokoládou – ako z cukrárne

Potrebujeme:

  •  papier na pečenie
  • 1 až 2 tabuľky čokolády.

Čokoládové zdobenie je najlepšie vtedy, ak je povrch dezertu rovný. Ak je koláč pokrytý tmavou čokoládou, zvoľte biele zdobenie a naopak, ozdoby tak krásne vyniknú. Na začiatok nakrájajte čokoládu na malé kúsky a umiestnite ju do suchej misky nad vodnú paru, aby ste ju roztavili. Dávajte pozor, aby ste v zmesi nemali hrudky, pretože s tými sa nebude dať pracovať.  Čokoládu neustále miešame, aby sme získali homogénnu hmotu.

Existuje niekoľko typov dekorácie. Najprv si vytvoríme vrecko na zdobenie z papiera na pečenie – to je úplne najlepší pomocník. A urobíme len skutočne malilinký otvor na čokoládu. Roztavenú čokoládu nalejeme do vrecka a kreslíme, ako klasickým perom. Čím menšia je dierka na taške, tým viac dokážeme. Začneme kresliť vzory pomalým stláčaním vrecka na pečenie.

Tí, ktorí nemajú so zdobením žiadne skúsenosti, najväčšiu pomoc majú práve v papieri na pečenie. Položte ho na papier, na ktorom vytlačený ľubovolný vzor. Obkreslite, nechajte zatvrdnúť a potom jednoducho preložte na trotu – samozrejeme opatrne, ale nezabudnite, že nedokonalosti sa dajú opraviť pomocou roztopenej čokolády.

Stuhnutú čokoládu oddelíte od papiera čepeľou noža a potom už len priložíte na časť torty, ktorú chcete vyzdobiť.

Nasledujúca metóda nie je najjednoduchšia, ale stojí za vyskúšanie – efekt je úžasný. Budeme potrebovať umyté a usušené lsity. Najprv nakrájajte čokoládu, dajte nad vodnú paru, rozpustite a naneste ju na čistý, suchý list pomocou štetca. Dajte čokoládové listy do chladničky na jednu hodinu a potom opatrne odstráňte z listov.

Najľahšou dekoráciou je pavučina, ktorá môže byť vyrobená z bielej alebo tmavej čokolády. Vytvorte si lievik z papiera na pečenie a urobte tento jednoduchý vzor na povrch torty – jednoduché a veľmi efektné.

Teraz by sme vám chceli predstaviť niekoľko fotografií s dekoráciami z čokolády a papiera na pečenie. Jednoducho fantastické!

Príklad ozdoby z čokolády

Keď pracujeme s čokoládou, musíme byť veľmi opatrní, pretože pri Dorotku sa rýchlo opäť rozpúšťa a mäkne.

 

Dnes najobľúbenejšie