plny-hrniec_transparent_negativ.png

Všetci sa ma pýtali, čo som urobila s tými zemiakmi, že sú tak chutné: Len ich upečte v tejto zmesi, rozdiel v chuti je ohromný!

Našla som výbornú stránku s domácimi receptami U Miládky v kuchyni a pred pár dňami som skúsila jej recept na pečené zemiaky - Turecké zemiaky.

Našla som výbornú stránku s domácimi receptami U Miládky v kuchyni a pred pár dňami som skúsila jej recept na pečené zemiaky – Turecké zemiaky. Mali taký úspech, že do večera sme zjedli ešte dva plechy. Zemiaky sú neskutočne chutné, lahodné a pritom na vrchu krásne chrumkavé. Určite skúste, je to delikatesa.

Potrebujeme:

5-6 väčších zemiakov

2 lyžice hustého gréckeho jogurtu

rovná lyžička soli

2 lyžice oleja

chilli

tymián

pár lístkov na jemno nasekané mäty

mletá rasca

trochu oleja + mletá paprika

Postup:

Zemiaky si klasicky ošúpeme a nakrájame na plátky tenké (cca 3 mm).

Pripravíme si marinádu na zemiaky: Jogurt zmiešame so všetkými prísadami a zmiešame so zemiakmi. Dbáme na to, aby bol každý zemiak obalený v marináde.

Plech s papierom na pečenie potrieme zľahka olejom, aby sa zemiaky neprilepili.

Zemiaky na plechu rovnomerne rozprestrieme. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 st.

Pani Miládka odporúča zemiaky počas pečenia potrieť trochou oleja zmiešaným s paprikou – 1-2x počas pečenia potrieť. Skúsila som a zemiaky sú ešte chutnejšie.

Pečieme do zlatej farby asi 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

recept nám poslala Michaela, autor receptu Miládka

Najlepšie recepty na dnes