Nikdy v živote sa mi nepodarilo upiecť tak chutné stehienka: Stačí ich dať do tejto zmesi a pridať šľahačku – dokonalé na všetku hydinu aj králika!

26

Keď pečiem stehienka, tak jedine takto. Výborná marináda, doplnená krémovou chuťou smotany. Perfektné aj na prípravu králika. Žiadna práca, stačí len naložiť do tejto zmesi a neskôr pridať šľahačku. Úžasný receptík od Lucky, pečiem podľa neho už 10 rokov.

Potrebujeme:

Kuracie stehná, kačacie stehná alebo jedného naporcovaného králika

2 lyžice grilovacieho korenia

1 lyžica mletej sladkej papriky

5 – 6 plných lyžíc plnotučnej horčice

1/2 kocky masla

250 ml šľahačky

Postup:

V kastróliku rozpustíme maslo a pridáme korenie. Necháme prehriať, pridáme horčicu, premiešame a odstavíme z platne. do teplej marinády naložíme mäso, prikryjeme alobalom a dáme odležať do chladničky (najlepšie 24 hod.). Potom dáme (prikryté) piecť asi na hodinu, do vyhriatej rúry (ja dávam na 180-190 stupňov). Medzitým občas zamiešame a polejeme výpekom. Po hodine prilejeme šľahačku a pečieme ešte asi hodinu (z toho pol ešte prikryté) a opäť občas prelejeme výpekom.

Podávame s prílohou podľa chuti, ale najlepšie so zemiakovou kašou.

Témy:


Pridajte svoj komentár