Úžasne šťavnaté kuracie kúsky bez vyprážania

Vynikajúca marináda z jogurtu a majonézy dodá kuraciemu mäsu úžasnú šťavnatosť a jedinečnú chuť aj bez vyprážania. Ochutnajte!

Vynikajúca marináda z jogurtu a majonézy dodá kuraciemu mäsu úžasnú šťavnatosť a jedinečnú chuť aj bez vyprážania. Ochutnajte!

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

5 lyžíc majonézy (ideálne domácej)

2 lyžice plnotučnej horčice

2 lyžice bieleho vína

½ lyžice citrónovej šťavy

...

Strúhanku na obaľovanie

Soľ

2. spôsob prípravy

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

200 ml jogurtu

200 g majonézy (ideálne domácej)

4 strúčiky cesnaku

Soľ

Strúhanku na obaľovanie

Postup:

Kuracie mäso očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Pripravíme si zapekaciu misu alebo formu na pečenie.

V miske zmiešame všetky ingrediencie okrem strúhanky. Túto marinádu navrstvíme na rezne a vložíme na 15 minút vychladiť do chladničky.

Po uplynutí tohto času každý kúsok obalíme v strúhanke a vložíme späť do zapekacej misy, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov.

Podávame s čerstvou zeleninou alebo inou prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika