Úžasné Salko rožteky: Najdokonalejšie pečivo, aké som kedy ochutnala – nič iné už piecť netreba!

Fantastické pečivko (nielen) na vianočný stôl. Tieto rožteky sa doslova rozpadávajú na jazyku, jeden kúsok naozaj nikdy nestačí. Výborný, ba priam excelentný recept pochádza od pani Laďky.

Fantastické pečivko (nielen) na vianočný stôl. Tieto rožteky sa doslova rozpadávajú na jazyku, jeden kúsok naozaj nikdy nestačí. Výborný, ba priam excelentný recept pochádza od pani Laďky.

Potrebujeme:

Na cesto:

210 g hladkej múky,

140 g mletých orechov,

70 g práškového cukru,

140 g masla (hery),

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžica kakaa,

2 žĺtky a citrónová kôra.

Na krém:

1 konzervu sladeného kondenzovaného mlieka 397ml  (variť cca 3 hodiny)

250 g masla

Na ozdobenie: čokoládová poleva

Postup:

Z múky, tuku, cukru, orechov, kakaa, žĺtkov a cit. kôry vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme pol hodiny v chladničke. Cesto vyvaľkáme a pomocou formičky vykrajujeme rohlíčky. Vyskládáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme do ružova na 180 ° C.

Uzavretú plechovku kondenz. mlieka ponoríme do vody a varíme cca 3 hodiny, po 3 hodinách má mlieko krásnu čokoládovú farbu. Mlieko necháme vychladnúť a vyšľaháme s maslom na hladký krém. S pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame krém na rohlíčky a nakoniec jeden po druhom namáčame do čok.polevy, môže byť aj biela, fantázii sa medze nekladú. Je lepšie, keď si pred namáčaním do čokolády rohlíčky namrazíte, práca ide lepšie od ruky). Rohlíčky môžete tiež zamraziť a schovať na neskôr.

P.S. Tip odGabiky, tým čo sa s cestom zle pracuje. Cesto môžete naplniť do malých formičiek rožtekov, nebudete potom mať nervy s vykrajovaním.

zdroj: mimibazar