plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasné nezvyčajné jablkové buchty: Ak ich raz ochutnáte, iné už viac nebudete pýtať!

Ak vám doma ostalo pár jabĺk a neviete, čo s nimi, tak ich určite nevyhadzujte.

Poradíme vám, ako z nich pripraviť úžasnú pochúťku, akú ste určite ešte nejedli.

 

Vďaka tomuto jednoduchému receptu z youtube si pripravíme vynikajúce jablčné buchty.

Potrebujeme:

Na cesto:

260 ml vody

80 g kryštálového cukru

80 g masla

23 g čerstvého droždia

1 ČL soli

570 g hladkej múky

1/2 ČL vanilkového cukru

Na plnku:

600 g jabĺk

2-3 PL kryštálového cukru

Postup:

Do väčšej misky pridáme vodu, rozdrobené droždie, cukor, vanilkový cukor, zmäknuté maslo.

Všetko spolu premiešame.

Potom pridáme soľ, cez sitko preosejeme múku, zamiešame a rukami miesime, kým nám nevznikne cesto.

 

 

Cesto prekryjeme fóliou a utierkou a necháme 10 minút odstáť.

Potom ho položíme na podložku.

Cesto na 12 častí, ktoré ušúľame a uložíme na tanier, ktorý prekryjeme fóliou a utierkou a necháme odstáť 10 minút.

 

 

Do misky nastrúhame jablká, pridáme cukor a rukami poriadne zamiešame.

Nakrájané cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke na kruhový tvar.

 

 

Rozvaľkané cesto nakrojíme krájačom z jednej strany do približne troch štvrtín na pásy.

Na neprekrojenú časť uložíme jablčnú hmotu, cesto z prázdnej strany pretočíme o 180°, prevlečieme a poriadne po stranách zahneme (viď video).

 

 

Buchty uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Dáme piecť na 20 minút pri teplote 50°C a potom pri teplote 180°C na 30 minút.

Dozlatista upečené jablčné buchty môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes