Úžasne nadýchané lievance s jablkami bez droždia – najlepší recept krok za krokom: Cesto ako pena!

Vynikajúce a krásne nadýchané lievance s jablkami a super-jemným cestom. Nekysnú, sú fantasticky chutné a hotové hneď!

Vynikajúce a krásne nadýchané lievance s jablkami a super-jemným cestom. Nekysnú, sú fantasticky chutné a hotové hneď!

Potrebujeme:

2 hrnčeky hladkej múky

1 hrnček mlieka (250 ml)

2 lyžičky prášku do pečiva

1 lyžica vanilkového cukru

2 vajcia

...

3 lyžice kr. cukru

1 jablko – ošúpané

Postup:

Jablko nastrúhame a vymačkáme šťavu. Bielky vyšľaháme zvlášť na tuhý sneh, žĺtky s cukrami vyšľaháme do peny. Postupne pridáme múku s práškom do pečiva. Pridáme aj múku a vyšľaháme jednotnú hmotu. Nakoniec pridáme jablká, premiešame a potom ručne vmiešame aj sneh.

Z hmoty dávkujeme cesto na rozpálenú panvicu s olejom a pečieme z oboch strán dozlatista. Hotové lievance dáme odkvapkať na servítku a podávame poprášané práškovým cukrom.