Vynikajúce a krásne nadýchané lievance s jablkami a super-jemným cestom. Nekysnú, sú fantasticky chutné a hotové hneď!
Potrebujeme:
2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček mlieka (250 ml)
2 lyžičky prášku do pečiva
1 lyžica vanilkového cukru
2 vajcia
3 lyžice kr. cukru
1 jablko – ošúpané
Postup:
Jablko nastrúhame a vymačkáme šťavu. Bielky vyšľaháme zvlášť na tuhý sneh, žĺtky s cukrami vyšľaháme do peny. Postupne pridáme múku s práškom do pečiva. Pridáme aj múku a vyšľaháme jednotnú hmotu. Nakoniec pridáme jablká, premiešame a potom ručne vmiešame aj sneh.
Z hmoty dávkujeme cesto na rozpálenú panvicu s olejom a pečieme z oboch strán dozlatista. Hotové lievance dáme odkvapkať na servítku a podávame poprášané práškovým cukrom.