Najjemnejší čerešňový koláč s jogurtom a super-vláčnym cestom. Je naozaj výborný.
Potrebujeme:
5 vajec
1 jogurt (200 ml)
1 téglik (od jogurtu) hladkej múky
1 téglik (od jogurtu) krupice
100 ml. olej
100-150 g kr. cukru
1/2 prášok do pečiva
Čerešne alebo višne, ktoré sú vykôstkované
Postup:
Bielky vyšľaháme na sneh. Do bielkov vmiešame rozmiešame žĺtky, vmiešame aj sypké prísady, olej a jogurt. Ručne zmiešame, navrstvíme na menší plech (30×20 cm) s vyššími okrami, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Pridáme ovocie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov prvých 15 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ešte asi 40 minút.
Vychladený koláč posypeme práškový cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)