Úžasne nadýchaná bublanina s jogurtom: Vysoká, jemná a strašne dobrá – príprava zaberie maximálne10 minút!

Najjemnejší čerešňový koláč s jogurtom a super-vláčnym cestom. Je naozaj výborný.

Potrebujeme:

5 vajec

1 jogurt (200 ml)

1 téglik (od jogurtu) hladkej múky

1 téglik (od jogurtu) krupice

100 ml. olej

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100-150 g kr. cukru

1/2 prášok do pečiva

Čerešne alebo višne, ktoré sú vykôstkované

Postup:

Bielky vyšľaháme na sneh. Do bielkov vmiešame rozmiešame žĺtky, vmiešame aj sypké prísady, olej a jogurt. Ručne zmiešame, navrstvíme na menší plech (30×20 cm) s vyššími okrami, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.  Pridáme ovocie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov prvých 15 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ešte asi 40 minút.

Vychladený koláč posypeme práškový cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár