Úžasné langoše, roky odskúšané – recept, ku ktorému sa vždy vrátime. Jednoducho langoše mojej mamy.
Potrebujeme (cesto na 4-5 dní):
1 kg hladkej múky
2 vajcia
400 ml mlieka
250 g kyslej smotany
4 lyžičky soli
50 g droždia
1 kocka cukru
Na dochutenie:
kečup, cesnak, syr..
Postup:
Najlepšie deň vopred si pripravíme cesto, ale nie je problém, keď je niekto veľmi hladný vyprážať aj hneď ale odležané cesto je naozaj fantázia. Do vlažného mlieka s cukrom dáme kvasnice. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Dáme do väčšieho mikroténového sáčku a vložíme do chladničky, tam to narastie- nakysne a tam cesto takto vydrží aj týždeň (odporúčam tak max 5 dní). A pre tých ktorí nevydržia, cesto hneď vyprážajú na rozpálenom tuku, stačí keď sa na jeden langoš odoberie cca za hrsť cesta a vyprážame spôsobom: prvá strana pod pokrievkou, druhá bez pokrievky, prípadne celkom bez pokrievky, ale dávame pozor, aby sa nám langoše nepripálili. Podávame obložené kečupom, syrom a potreté cesnakom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)