Úžasné langoše zo sáčku: Takéto vám nespravia na trhoch ani na kúpalisku – v chladničke vydržia aj týždeň!

Úžasné langoše, roky odskúšané – recept, ku ktorému sa vždy vrátime. Jednoducho langoše mojej mamy.

Potrebujeme (cesto na 4-5 dní):

1 kg hladkej múky

2 vajcia

400 ml mlieka

250 g kyslej smotany

4 lyžičky soli

50 g droždia

1 kocka cukru

Na dochutenie:

kečup, cesnak,  syr..

Postup:

Najlepšie deň vopred si pripravíme cesto, ale nie je problém, keď je niekto veľmi hladný vyprážať aj hneď ale odležané cesto je naozaj fantázia. Do vlažného mlieka s cukrom dáme kvasnice. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Dáme do väčšieho mikroténového sáčku a vložíme do chladničky, tam to narastie- nakysne a tam cesto takto vydrží aj týždeň (odporúčam tak max 5 dní). A pre tých ktorí nevydržia, cesto hneď vyprážajú na rozpálenom tuku, stačí keď sa na jeden langoš odoberie cca za hrsť cesta a vyprážame spôsobom: prvá strana pod pokrievkou, druhá bez pokrievky, prípadne celkom bez pokrievky, ale dávame pozor, aby sa nám langoše nepripálili. Podávame obložené kečupom, syrom a potreté cesnakom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Dnes najobľúbenejšie