Úžasné langoše zo sáčku: Takéto vám nespravia na trhoch ani na kúpalisku – v chladničke vydržia aj týždeň!

Úžasné langoše, roky odskúšané – recept, ku ktorému sa vždy vrátime.

Jednoducho langoše mojej mamy.

 

 

Sú naozaj veľmi chutné – jemnučké a krásne chrumkavé.

Ja ich podávam potreté cesnakom a posypané syrom, ale je len na vás, ako si ich vychutnáte.

Potrebujeme (cesto na 4-5 dní):

 

 

1 kg hladkej múky

2 vajcia

400 ml mlieka

250 g kyslej smotany

4 lyžičky soli

50 g droždia

1 kocka cukru

Na dochutenie:

 

 

kečup

cesnak

syr

tatárska

šunka

Postup:

 

 

Najlepšie deň vopred si pripravíme cesto, ale nie je problém, keď je niekto veľmi hladný vyprážať aj hneď ale odležané cesto je naozaj fantázia.

Do vlažného mlieka s cukrom dáme kvasnice.

Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto.

 

 

Dáme do väčšieho mikroténového sáčku.

Vložíme do chladničky, tam to narastie- nakysne a tam cesto takto vydrží aj týždeň (odporúčam tak max 5 dní).

 

 

A pre tých ktorí nevydržia, cesto hneď vyprážajú na rozpálenom tuku.

Stačí keď sa na jeden langoš odoberie cca za hrsť cesta.

Vyprážame spôsobom:

 

 

prvá strana pod pokrievkou, druhá bez pokrievky, prípadne celkom bez pokrievky.

Ale dávame pozor, aby sa nám langoše nepripálili.

 

 

Podávame obložené kečupom, syrom a potreté cesnakom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Dnes najobľúbenejšie