Úžasné langoše, roky odskúšané – recept, ku ktorému sa vždy vrátime.
Jednoducho langoše mojej mamy.
Sú naozaj veľmi chutné – jemnučké a krásne chrumkavé.
Ja ich podávam potreté cesnakom a posypané syrom, ale je len na vás, ako si ich vychutnáte.
Potrebujeme (cesto na 4-5 dní):
1 kg hladkej múky
2 vajcia
400 ml mlieka
250 g kyslej smotany
4 lyžičky soli
50 g droždia
1 kocka cukru
Na dochutenie:
kečup
cesnak
syr
tatárska
šunka
Postup:
Najlepšie deň vopred si pripravíme cesto, ale nie je problém, keď je niekto veľmi hladný vyprážať aj hneď ale odležané cesto je naozaj fantázia.
Do vlažného mlieka s cukrom dáme kvasnice.
Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto.
Dáme do väčšieho mikroténového sáčku.
Vložíme do chladničky, tam to narastie- nakysne a tam cesto takto vydrží aj týždeň (odporúčam tak max 5 dní).
A pre tých ktorí nevydržia, cesto hneď vyprážajú na rozpálenom tuku.
Stačí keď sa na jeden langoš odoberie cca za hrsť cesta.
Vyprážame spôsobom:
prvá strana pod pokrievkou, druhá bez pokrievky, prípadne celkom bez pokrievky.
Ale dávame pozor, aby sa nám langoše nepripálili.
Podávame obložené kečupom, syrom a potreté cesnakom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)