plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasne lahodné kyjevské rezne, pečené na plechu!

Vynikajúci tip na fantastické kuracie rezne pripravené na plechu. Tajomstvo ich chuti spočíva v lahodnej maslovej náplni, ktorá dodá tradičnému pokrmu celkom nový šmrnc!

Vynikajúci tip na fantastické kuracie rezne pripravené na plechu. Tajomstvo ich chuti spočíva v lahodnej maslovej náplni, ktorá dodá tradičnému pokrmu celkom nový šmrnc!

Potrebujeme:

200 g masla

Zväzok petržlenovej vňate nakrájanej nadrobno

4 strúčiky cesnaku

Citrónová šťava

Soľ, korenie

4-5 plátkov slaniny

4-5 ks kuracích pŕs

Strúhanka, múka a vajcia na obaľovanie

Olej

Postup:

Zmäknuté maslo zmiešame s petržlenovou vňaťou, nakrájanou slaninou, soľou a korením. Pokvapkáme citrónovu šťavou. Náplň zabalíme do fólie – do tvaru rolky a vložíme do chladničky – náplň musí byť dobre vychladená (ja vkladám na 15 min. do mrzáka, aby náplň poriadne stuhla).

Mäso umyjeme, očistíme, vysušíme a ochutíme soľou a korením. Nakrájame na menšie kúsky.

V každom kúsku mäsa spravíme otvor na plnenie. Do týchto otvorov vložíme náplň nakrájanú na kúsky. Aby náplň nevytiekla, zavrieme otvory pomocou špáradiel.

Teraz plnené mäso klasicky obalíme v trojobale.

Rezne zo všetkých strán opražíme na rozpálenom oleji tak, aby strúhanka získala zlatistý nádych. Potom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: gasztroblogok

Najlepšie recepty na dnes