Vynikajúci kávový koláč s jednoduchou prípravou.
Potrebujeme (plech 20 × 20 cm):
Cesto:
2 vajcia
5 polievkových lyžíc cukru (približne 60 g)
2 polievkové lyžice pšeničnej múky hladkej (približne 20 g)
2 lyžice zemiakového škrobu (približne 30 g)
1 polievková lyžica kakaa (približne 7 g)
1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva (3 g)
Kávový krém:
250 ml 30% smotany na šľahanie
2 čajové lyžičky želatíny
2 polievkové lyžice instantnej kávy (možno ju nahradiť obyčajnou kávou alebo 4 polievkovými lyžicami cappuccina)
1 lyžica práškového cukru
Na vrch:
250 ml 30%smotany na šľahanie
2 polievkové lyžice práškového cukru
Stužovač
20-30 g tmavej čokolády
Na máčanie:
1 čajová lyžička kávy rozpustená v 3 polievkových lyžiciach vody
Postup:
Piškóta: Vajíčka vyšľahajte s cukrom, potom znížte otáčky a postupne pridajte všetky sypké prísady – vymiešajte jednotné cesto, ktoré navrstvite na plech vystlaný papierom.
Pečte na 180 ° C po dobu 30 minút.
Krém: Želatína (napučaná) a káva sa rozpustí v 2 polievkových lyžiciach horúcej vody (30 ml) a nechá sa vychladnúť. Nalejte smotanu do misky a vyšľahajte s práškovým cukrom na nadýchanú hmotu. Za stáleho miešania postupne nalejte želatínu, kávu a dôkladne premiešajte. Upečenú a vychladnutú piškótu pokropte kávou a navrstvite na ňu kávový krém.
Vrchná časť: Nalejte studenú smotanu do misky a vyšľahajte ju spolu s práškovým cukrom na tuhú penu. Za stáleho miešania pridajte rozpustenú želatínu. Natrite na vrch dezertu a posypte strúhanou čokoládou. Podávajte vychladené!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)