Úžasné kávové rezy – ten krém nemá páru: Ponúkla som ich na oslave a hneď zatienili ostatné zákusky, sú úžasné!

Vynikajúci kávový koláč s jednoduchou prípravou.

Potrebujeme (plech 20 × 20 cm):

Cesto:

2 vajcia

5 polievkových lyžíc cukru (približne 60 g)

2 polievkové lyžice pšeničnej múky hladkej (približne 20 g)

2 lyžice zemiakového škrobu (približne 30 g)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 polievková lyžica kakaa (približne 7 g)

1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva (3 g)

Kávový krém:

250 ml 30% smotany na šľahanie

2 čajové lyžičky želatíny

2 polievkové lyžice instantnej kávy (možno ju nahradiť obyčajnou kávou alebo 4 polievkovými lyžicami cappuccina)

1 lyžica práškového cukru

Na vrch:

250 ml 30%smotany na šľahanie

2 polievkové lyžice práškového cukru

Stužovač

20-30 g tmavej čokolády

Na máčanie:

1 čajová lyžička kávy rozpustená v 3 polievkových lyžiciach vody

Postup:

Piškóta: Vajíčka vyšľahajte s cukrom, potom znížte otáčky a postupne pridajte všetky sypké prísady – vymiešajte jednotné cesto, ktoré navrstvite na plech vystlaný papierom.

Pečte na 180 ° C po dobu 30 minút.

Krém: Želatína (napučaná) a káva sa rozpustí v 2 polievkových lyžiciach horúcej vody (30 ml) a nechá sa vychladnúť. Nalejte smotanu do misky a vyšľahajte s práškovým cukrom na nadýchanú hmotu. Za stáleho miešania postupne nalejte želatínu, kávu a dôkladne premiešajte. Upečenú a vychladnutú piškótu pokropte kávou a navrstvite na ňu kávový krém.

Vrchná časť: Nalejte studenú smotanu do misky a vyšľahajte ju spolu s práškovým cukrom na tuhú penu. Za  stáleho miešania pridajte rozpustenú želatínu. Natrite na vrch dezertu a posypte strúhanou čokoládou. Podávajte vychladené!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)