plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasne jemné tvarohové koláče: Vhodné k sviatočnému stolu, ako aj k bežnému dňu v roku, deti vás za ne budú uznávať!

Brilantné koláčiky v tvare kvetov vám rozjasnia deň.

Úžasné nielen na pohľad, vychutnajte si ich v kruhu vašich najbližších.

 

 

Jednoduchý a o to úžasnejší recept na jemné tvarohové koláče z youtube.

Potrebujeme:

150 ml vody

150 ml mlieka

2 lyžice kryštálového cukru

15 g čerstvého droždia

1/2 lyžičky soli

2 vajcia

80 ml rastlinného oleja

500 g múky

Na výplň:

300 g tvarohu

1 vajce

3 lyžice kryštálového cukru

1 PL kyslej smotany

Postup:

Do väčšej misky pridáme vodu, mlieko, cukor, nadrobené droždie, soľ, vajcia, olej a všetko spolu dôkladne premiešame.

Potom pridáme múku, zamiešame a rukami vymiesime, kým nám nevznikne hladké cesto.

 

 

Cesto v miske prekryjeme fóliou a utierkou a necháme odstáť.

Teraz si pripravíme plnku.

Do ďalšej väčšej  misky pridáme tvaroh, vajce, cukor, smotanu a všetko premiešame.

 

 

Cesto po nakysnutí vyberieme z misky, položíme na podložku a rozdelíme na dve rovnaké polovice.

Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke do tvaru veľkého kruhu.

 

 

Pomocou okrúhlej formy vykrojíme kruhy v ceste (viď video).

Z jedného cesta povykrajujeme 3 väčšie kruhy a 18 menších.

Menšie kruhy vykrojeného cesta navrstvíme cez seba do tvaru okvetných listov na hrdle pohára (viď video).

 

 

Pohár pretočíme a zatlačíme na väčší kruh cesta, cesto v strede rozvinieme a pridáme tvarohovú zmes.

Takto vytvorené „kvety“ poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, ponatierame bielkom, do stredu pridáme štipku maku a dáme piecť na 20-25 minút pri teplote 200°C.

 

 

Dozlatista upečené jemné koláčiky môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes