plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasne jemné a šťavnaté kuracie stehná pripravíte na panvici aj v rúre. To všetko vďaka kefíru!

Nebíčko v papuľke! Presne to si poviete keď ochutnáte toto kurča. Neverili by ste, ako mu pomôže kefír k tomu, aby bolo krásne jemné a šťavnaté. Veľmi jednoduchý recept, ktorý zvládne aj začínajúca gazdinka s video návodom. Raz ochutnáte a podľahnete.

Nebíčko v papuľke! Presne to si poviete keď ochutnáte toto kurča. Neverili by ste, ako mu pomôže kefír k tomu, aby bolo krásne jemné a šťavnaté. Veľmi jednoduchý recept, ktorý zvládne aj začínajúca gazdinka s video návodom. Raz ochutnáte a podľahnete.

Potrebujeme:

8 kuracích stehien

700 ml kefíru

8 strúčikov cesnaku

soľ a mletá paprika podľa chuti

Postup:

Stehná vložíme do misy a zalejeme kefírom. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ a mletú papriku. Všetko premiešame a stehná dôkladne natrieme zmesou. Ideálne je nechať takto prirpavené stehienka marinovať celú noc, ak nemáte čas, nechajte aspoň 1-2 hodiny marinovať v chladničke.

Takto pripravené môžete upiecť v rúre dozlatista , alebo pripraviť na panvici. Panvicu si predtým potrite olejom. Stehná na panvici zaťažte podľa návodu, aby sa vám dôkladne prepiekli. Dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes