Výborný tip na šťavnatý koláčik, na ktorom si pochutná celá rodina. Milujú ho malí aj veľkí maškrtníci. Ak nemáte radi Fantu, pokojne ju nahraďte pomarančovým alebo mandarínkovým džúsom.
Potrebujeme:
Kakaové cesto:
6 vajec
5 lyžíc polohrubej múky
5 lyžíc kr. cukru
2 lyžice kakaa
100 ml oleja
1/2 bal. prášku do pečiva
Krém:
350 g tvarohu
3 lyžice práškového cukru
350 ml smotany na šľahanie
Na vrch:
800 ml Fanty
2 bal. Vanilkového pudingu
(niekto ešte pridáva aj cukor, no podľa mňa to fanta dostatočne osladí)
Postup:
V miske si ušľaháme vajcia s cukrom do svetlej, penovej hmoty. Do hmoty postupne pridáme olej a nakoniec aj všetky sypké prísady – múku, prášok do pečiva a kakao.
Preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech (25×35 cm) a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 20 minút, alebo kým cesto nie je dostatočne upečené (asi 20 minút, ale treba skúsiť pomocou špajdle).
Cesto necháme vychladnúť a zatiaľ si pripravíme krém. Šľahačku si ušľaháme zo smotany v jednej miske a druhej rozšľaháme tvaroh s cukrom. Nakoniec opatrne obe hmoty zmiešame a vytvorime jednotný krém.
Fantu zmiešame s pudingovými práškami a rozmiešame tak, aby v tekutine neboli žiadne hrudky. Varíme, ako klasický puding tak, aby zmes zhustla – keď bude konzistencie ako klasický puding, môžeme odstaviť.
Na vychladnutý korpus navrstvíme krém a na krém nalejeme ešte horúci puding. Necháme celkom vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Katka H.