Víkendové rezy sú fantastické a nám sa veru nikdy neprejedia.
Potrebujeme:
200 g hladkej múky
½ bal prášku do pečiva
100 g kr. alebo trstinového cukru
Štipka soli
25 g kakaa
2 dcl studenej vody
1 lyžica rumu
1 veľká lyžica jablčného octu
100 ml oleja
Krém:
6 vajec
100 + 100 g kr. alebo trstinového cukru
1 val vanilkového cukru
10 g kukuričného škrobu
50 g hladkej múky
1 lyžička citrónovej šťavy
500 ml mlieka
Na vrch:
500 ml smotany na šľahanie a strúhanú čokoládu
Postup:
Suché prísady zmiešame zvlášť a tekuté zvlášť, zmiešame, prirpavíme si plech 35×30 cm, vymastíme, vysypeme múkou a navrstvíme naň cesto.
Pri teplote 175 stupňov pečieme 20 minút.
Žĺtky vymiešame s cukrami a nakoniec pridáme aj kukuričný škrob a múku. Z bielok a citrónovej šťavy vyšľaháme tuhý sneh.
Na plameň dáme mlieko a 1 bal. Vanilkového cukru. Privedieme do varu a potom znížime teplotu a vmiešame žĺtkovú hmotu. Uvaríme hustý puding. Celkom nakoneic vmiešame opatrne sneh.
Do upečeného korpusu urobíme opačnou stranou lyžice dierky, navrstvíme krém, uhladíme a nakoniec navrstvíme šľahačku.
Posypeme čokoládou a necháme v chlade asi 1 hodinu odležať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)