Úžasné víkendové rezy, lepšie ako zmrzlina: Niečo tak dobré by sme jedli denne, na sviatky pečiem 3 plechy!

Víkendové rezy sú fantastické a nám sa veru nikdy neprejedia.

Potrebujeme:

200 g hladkej múky

½ bal prášku do pečiva

100 g kr. alebo trstinového cukru

Štipka soli

25 g kakaa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 dcl studenej vody

1 lyžica rumu

1 veľká lyžica jablčného octu

100 ml oleja

Krém:

6 vajec

100 + 100 g kr. alebo trstinového cukru

1 val vanilkového cukru

10 g kukuričného škrobu

50 g hladkej múky

1 lyžička citrónovej šťavy

500 ml mlieka

Na vrch:

500 ml smotany na šľahanie a strúhanú čokoládu

Postup:

Suché prísady zmiešame zvlášť a tekuté zvlášť, zmiešame, prirpavíme si plech 35×30 cm, vymastíme, vysypeme múkou a navrstvíme naň cesto.

Pri teplote 175 stupňov pečieme 20 minút.

Žĺtky vymiešame s cukrami a nakoniec pridáme aj kukuričný škrob a múku. Z bielok a citrónovej šťavy vyšľaháme tuhý sneh.

Na plameň dáme mlieko a 1 bal. Vanilkového cukru. Privedieme do varu a potom znížime teplotu a vmiešame žĺtkovú hmotu. Uvaríme hustý puding. Celkom nakoneic vmiešame opatrne sneh.

Do upečeného korpusu urobíme opačnou stranou lyžice dierky, navrstvíme krém, uhladíme a nakoniec navrstvíme šľahačku.

Posypeme čokoládou a necháme v chlade asi 1 hodinu odležať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)