Úžasne chutný zákusok Karpatka: Veterníky už doma vôbec nerobím, toto je oveľa jednoduchšie a chuť luxusná!

Vynikajúci recept na domáci dezert Karpatka, ktorý tromfne aj náročné veterníky. Je fantastický a zvládne ho každý!

Potrebujeme:

Na základ

100 g hl múky ;

120 vody ;

70 masla;

3 vajcia;

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ ;

3-4 gramy prášku do pečiva.

Pre krém

500 ml mlieka ;

130 cukru ;

sáčok vanilkového cukru 10 ;

40 škrobu ;

2 vajcia;

180 masla.

Postup:

Preosejte múku a zmiešajte ju s práškom do pečiva. Maslo necháme zmäknúť. V panvcic zmiešame maslo, vodu a soľ. Dajte na plameň a keď sa začne hmota variť, pridajte múku a miešajte, ako keď varíte puding. Cesto dáme na 50 minút vychladnúť.

Potom do cesta jedno po druhom vmiešajte 3 vajcia.

Karpatka Pie: Úžasne chutné a ľahko variteľné

Vysteľte formu alobalom alebo papierom na pečenie. Navrstvite polovicu cesta Pečte rúre na 200 stupňov asi 25 minút . Takto upečieme aj druhú časť cesta. 

Na krém zmiešajte dve vajcia malým množstvom mliekapridajte škrob. Zvyšné mlieko nalejeme do hrnca pridáme cukor vanilkový cukor . Dajte na plameň a priveďte do varu.

Karpatka Pie: Úžasne chutné a ľahko variteľné

Vriace mlieko tenkým prúdom nalejte do vaječnej zmesi , za stáleho miešania. Preložte na malý plameň a varte., kým zmes nezustne. nechajte úplne vychladnúť. Aby sa zabránilo tvorbe kôry prikryte krém krémom na potraviny. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a po lyžičkách vmiešame do vyhladnutého krému. 

Krém nanesieme medzi vychaldnuté pláty cesta.

Karpatka Pie: Úžasne chutné a ľahko variteľné

Hotový koláč pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Karpatka Pie: Úžasne chutné a ľahko variteľné

Prajeme vám dobrú chuť! :-)