Úžasne chutný spôsob prípravy vajec

Už ste niekedy ochutnali chrumkavé vajce? Je to skutočná delikatesa, ktorá predstavuje celkom nový spôsob úpravy vajec. Neváhajte a vyskúšajte ich aj vy, skvele sa hodia napríklad k zeleninovému šalátu.

Už ste niekedy ochutnali chrumkavé vajce? Je to skutočná delikatesa, ktorá predstavuje celkom nový spôsob úpravy vajec. Neváhajte a vyskúšajte ich aj vy, skvele sa hodia napríklad k zeleninovému šalátu.

Potrebujeme:

3-4 šálky strúhanky

Čerstvé bylinky (petržlen, tymian…)

3 – 4 vajcia

1 vajce

Trochu mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Hladkú múku

Postup:

Môžeme použiť bežnú strúhanku z obchodu a zmiešať ju so sušenými bylinkami podľa chuti, alebo si pripaviť čerstvú z niekoľkých krajcov staršieho chlebíka a čerstvých byliniek.

Vajcia pripravíme tak, že ich rozbijeme a krátko necháme vo vriacej vode – ako klasické stratené vajcia (jednoduchý trik, ako ich pripraviť nájdete TU).

Potom vajcia vyberieme z vody, preložíme na kuchynskú utierku, aby sme odstránili prebytočnú tekutinu.

Pripravíme si klasický trojobal: rozšľahané vajce zmiešame s múkou – môžeme osoliť a okoreniť, hladkú múku a strúhanku. Stratené vajcia postupne obaľujeme v múke, vaječnej zmesi a nakoniec v bylinkovej strúhanke. Obalené vajcia vyprážame v repkovom oleji dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)