plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krémový zákusok a koláč v jednom: Úžasne chutný Juhoslovanský krémeš, ktorý nikdy neomrzí

Luxusný krém s piškótou a marmeládou medzi dvomi plátmi jemného cesta. Vyskúšajte, je fantastický.

Luxusný krém s piškótou a marmeládou medzi dvomi plátmi jemného cesta. Vyskúšajte, je fantastický.

Potrebujeme:

6 vajce

300 g práškového cukru

100 ml vody

100 ml oleja

300 g hladkej múky (preosiatej)

2 lyžice kakaa

1 bal. prášku do pečiva

Na žltú piškótu:

6 vajec

6 lyžíc kr. cukru

6 lyžíc oleja

6 lyžíc polohrubej múky

1 bal. prášku do pečiva

Na zlepenie:

Marhuľový džem

Na krém:

2 bal. vanilkového pudingu

500 ml mlieka

250 ml smotany na šľahanie

250 g masla

150-200 g kr.cukru

50 ml vody

2 lyžičky želatíny v prášku

Postup:

Na kakaové cesto zmiešame všetky prísady (najskôr vymiešame vajcia s cukrom, pridáme olej, vodu a postupne aj sypké prísady) a upečenie 2 pláty cesta na dvoch plechoch. Upečené pláty odložíme bokom a necháme vychladnúť.

Potom si rovnako upečieme aj žltý korpus. Upečieme na plechu, potom prekrojíme, natrieme marhuľovým džemom a opäť zlepíme. Nakrájame na pásy.

Na krém uvaríme z mlieka, pudingových práškov a cukru hustý puding. Necháme vychladnúť a potom doň po lyžičkách vmiešame našľahané maslo a ušľahanú šľahačkou. Želatínu necháme napučať vo vode. Potom zahrievaním rozpustíme. Želatínu vmiešame do krému a krém vložíme do chladničky dobre vychladiť.

Vrstvíme – na prvý plát kakaového cesta ½ krému, zlepený korpus (ukladáme naležato). Pokračujeme zvyšným krémom a nakoniec druhým plátom cesta.

Nakoniec poprášime práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: webcukraszda

Najlepšie recepty na dnes