plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasne chutné pečené mäsko, ktorého sa nebudete vedieť dojesť!

Tajomstvo sa ukrýva v lahodnej marináde. Vyskúšajte ju aj vy!

Pečené mäso môžete privariť na množstvo chutných spôsobov, ale toto je skutočná bomba. Vyskúšajte fantastickú marinádu z medu, smotany a voňavých byliniek. Je to delikatesa pre celú rodinu!

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa nakrájaného na kúsky (môžete použiť karé, krkovičku, stehno..)

½ citróna

2-3 lyžice svetlého piva

2 lyžice medu

1 lyžicu kyslej smotany

Koreniny:

Bazalka

Kôpor (čerstvý alebo sušený)

Koriander

Bazalka

Rozmarín

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Kúsky mäsa pokvapkáme citrónovou šťavou. V miske zmiešame všetky prísady okrem smotany a mäso zmiešame s touto marinádou. Vložíme na 2-3 hodiny do chaldničky marinovať.

Potom primiešame kyslú smotanu a mäso rozložíme na vymastený plech na pečenie.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 45-60 minút. Čas pečenia závisí od druhu mäsa, aj od veľkosti kúskov.

Podávame so zeleninovým šalátom, alebo inou prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom

Najlepšie recepty na dnes