plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasne chutné pečené kuriatko na cesnaku: Stačí len podliať šľahačkou a posypať trochou syra – ide o nachutnejšie kura pod slnkom!

Môj manžel kuriatko veľmi nemusí, no keď sa upečie toto cesnakové krémové kuriatko, s tanierom sa otočí aj 3x. :-)

Môj manžel kuriatko veľmi nemusí, no keď sa upečie toto cesnakové krémové kuriatko, s tanierom sa otočí aj 3x. :-)

Potrebujeme:

1 ks kura (môžeme použiť aj len stenieka)

3 lyžice hladkej múky

1 lyžičku vegety

1 lyžičku čierneho korenia

3-4 strúčiky cesnaku

Štipku kari korenia

1 téglik smotany na šľahanie

150 g strúhaného syra

Cibuľa

Postup:

Múku, koreniny a nakrájaný cesnak spolu zmiešame. Kuriatko si naporcujeme a obalíme v ochutenej múke (niekto kožu dáva dole, ja ju nechávam na mäsku). Kúsky mäska poukladáme do maslom vymazaného pekáča, posypeme nakrájanou cibuľou a posypeme nastrúhaným syrom. Teraz už len stačí podliať šľahačkou prikryť. Pečieme pri tepltoe 200°C asi 1 hodinu aj 15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes