Úžasne chutné jogurtové zemiaky upečené za 30 minút!

Táto príloha je doslova bezkonkurenčná. Jogurtové zemiaky pripravené na turecký spôsob sú vynikajúce nielen ako príloha k mäsku, ale aj samé o sebe, napríklad ako chutná večera.

Táto príloha je doslova bezkonkurenčná. Jogurtové zemiaky pripravené na turecký spôsob sú vynikajúce nielen ako príloha k mäsku, ale aj samé o sebe, napríklad ako chutná večera.

Potrebujeme:

4-5 väčších zemiakov

2 lyžice oleja

2 lyžice krémového jogurtu ideálne gréckeho

1 lyžičku soli

¼ lyžičky mletých feferónov alebo pálivej papriky

...

½ lyžičky sušenej mäty

½ lyžičky sušeného tymianu

Postup:

Rúru nastavíme na 200 stupňov Celzia.

V miske zmiešame ingrediencie na omáčku – olej, jogurt, soľ, mätu a všetky koreniny. Koreniny pridávajte podľa vlastnej chuti, výsledný chuť omáčky by mala byť dostatočne slaná.

e6001d45fb36e3c977c650a0090bd150_view_l

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Zemiaky zmiešame s marinádou tak, aby sa dostala na povrch každého kúska.

17c9a568f2ecee0f05d8ab2733eacb30_view_l

Zemiaky rozložíme rovnomerne na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 30 minút, alebo kým povrch zemiakov nie je zlatistý a chrumkavý.

44a4412e1def2f8b5ed9f6fb279b52b0_view_l

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika