Úžasne chutná piškótová torta bez pečenia: Taká fantastická, že tromfne aj zložité pečené dezerty!

Rýchla, jednoduchá a taká vynikajúca, že si určite pridáte. Navyše, je to skvelý tip na sladké valentínske prekvapenie pre vašich milovaných.

Rýchla, jednoduchá a taká vynikajúca, že ju pokojne môžete jesť aj každý deň. Navyše, je to skvelá tip na valentínske prekvapenie pre vašich milovaných.

Potrebujeme:

250 g piškót

10 g želatíny v prášku

170 g masla

170 g kryštálového cukru

300 g kyslej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

300 g bieleho jogurtu

300 ml smotany na šľahanie

300 g čerešní alebo višní scedených zo šťavy

Na mliečnu polevu:

200 ml mlieka

2-3 lyžice kryštálového cukru

Na ozdobu:

1 lyžicu kryštálového cukru

Čerešne

50-100 g rozpustenej mliečnej čokolády

Postup:

Najskôr si pripravíme karamelové mlieko. 2-3 lyžice cukru nasypeme do hrnca s hrubším dnom a preložíme na plameň. Keď sa cukor začne topiť a mierne zhnedne, pridáme studené mlieko a bez prestávky miešame, kým sa cukor celkom nerozpustí. Pripravením si formu na tortu, vyložíme piškótami a zľahka prelejeme karamelovým mliekom.

Želatínu necháme napučať v menšom množstve studenej vody. Zo sladkej smotany ušľaháme šľahačku a uložíme do chladničky. Maslo ušľaháme s cukrom do nadýchanej hmoty(môžeme použiť aj práškový cukor), potom pridáme jogurt, kyslú smotanu a dobre premiešame. Želatínu rozpustíme zahrievaním na plameni a vmiešame do tejto hmoty. Nakoniec opatrne vmiešame šľahačku.

½ krému navrstvíme na piškóty. Do krému ukladáme čerešne, potom opäť uložíme piškóty namočené, alebo pokvapkané karamelovým mliekom a pokračujeme druhou polovicou krému. Uhladíme a vložíme do chladničky vychladnúť minimálne na 6 hodín.

Tortu ozdobíme čerešňami obalenými v cukre a rozpustenou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: preparatedevis