Výborná a naozaj jednoduchá hubová omáčka, ktorú môžete podávať s cestovinami, knedľou, zemiakmi, alebo napríklad aj len s čerstvým pečivom.
Potrebujme:
500 g húb
2 cibule nakrájanej najemno
50 ml olej
500 ml vývar zeleninový (ak nemáte tak použite bujón rozmiešaný vo vode)
50 g múka hladká
200 g mlieko
200 ml smotana na varenie
1 ks citrón (prípadne ocot)
Na duchutenie: sladká paprika, bobkový list, čierne korenie mleté, soľ
Postup:
Na troche oleja speníme cibuľu a pridáme nakrájané huby. Krátko orestujeme, pridáme soľ, korenie, papriku a bobkový list. Zalejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou do mäkka. V mlieku vymiešame múku, omáčku zahustíme a necháme dobre prevariť. Pridáme sladkú smotanu, ešte krátko prevaríme a odstavíme. Nakoniec ochutíme citrónovou šťavou alebo octom. Podávame s cestovinami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: kiloretete