Minútkové cestoviny so smotanou a hubami: Tú omáčku by sme jedli aj o polnoci, iné cestoviny už nikto nepýta!

Výborná a naozaj jednoduchá hubová omáčka, ktorú môžete podávať s cestovinami, knedľou, zemiakmi, alebo napríklad aj len s čerstvým pečivom.

Potrebujme:

500 g húb

2 cibule nakrájanej najemno

50 ml olej

500 ml vývar zeleninový (ak nemáte tak použite bujón rozmiešaný vo vode)

50 g múka hladká

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g mlieko

200 ml smotana na varenie

1 ks citrón (prípadne ocot)

Na duchutenie: sladká paprika, bobkový list, čierne korenie mleté, soľ

Postup:

Na troche oleja speníme cibuľu a pridáme nakrájané huby. Krátko orestujeme, pridáme soľ, korenie, papriku a bobkový list. Zalejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou do mäkka. V mlieku vymiešame múku, omáčku zahustíme a necháme dobre prevariť. Pridáme sladkú smotanu, ešte krátko prevaríme a odstavíme. Nakoniec ochutíme citrónovou šťavou alebo octom. Podávame s cestovinami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kiloretete