Úžasné cappuccino rožteky s čokoládou: Sú tak fantastické a voňavé, že ich určite nebudete robiť len na Vianoce!

Vynikajúci recept na domáce rožteky s chuťou a vôňou cappuccina. Sú naozaj vynikajúce a pokiaľ ide o našu rodinu, nemôžu na slávnostom stole chýbať. 

Vynikajúci recept na domáce rožteky s chuťou a vôňou cappuccina. Sú naozaj vynikajúce a pokiaľ ide o našu rodinu, nemôžu na slávnostnom stole chýbať.

Potrebujeme:

50 g instantného kapučína (prášok)

50 ml horúcej vody

350 g hladkej múky

štipka soli

100 g mletých vlašských orechov

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g práškového cukru

200 g masla

čokoládová poleva, kokos, prípadne oriešky

Postup:

Najskôr si pripravíme cappuccino – prášok zalejeme horúcou vodou a necháme vychladnúť.

Cesto: do misky preosejeme múku, pridáme štipku soli, mleté oriešky, preosiaty práškový cukor a maslo nakrájané na kocky. Pridáme aj vychladnuté kapučíno a vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky – ideálne na noc, ale minimálne na 2 hodiny.

Druhý deň ho cca hodinu vopred z chladničky vyberieme, aby povolilo a  pripravíme si formičky a kúsok potravinárskej fólie (ak nemáme dosť formičiek, toto je veľmi praktický spôsob, ako nezašpiniť formičky).

Formičku vyložíme potravinárskou fóliou, naplním cestom a odtlačíme cesto. Tak ho z formičky vyberieme a dáme na papierom vyložený plech. Upečiem pri teplote 180 stupňov a trvá to cca 10 minút.

Upečené konce rožtekov namáčame do rozpustenej čokolády a môžeme ešte dozdobiť strúhaným kokosom či mletými orechmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)