plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná ŽELÉ bublanina z hrnčeka: Fantastický jahodový koláč, deti ho doslova milujú!

Vynikajúci recept na jahodovú bublaninu so želatínou.

 

 

Rýchly a jednoduchý recept na fantastickú pochúťku.

Dokonca, nemusíte používať kupovanú želatínu.

Poradím vám super tip, ako si vyrobiť z pudingu a jahodovej šťavy, je naozaj vynikajúca.

Potrebujeme:

3 hrnčeky polohrubej múky

1,5 hrnčeka mlieka

1,5 hrnčeka cukru krupica

3/4 hrnčeka oleja

3 vajcia

1,5 prášku do pečiva

Jahodová želatína:

2 jahodové pudingy

400 ml jahodovej šťavy alebo sirupu (môžeme aj kombinovať)

250 ml vody

jahody

Voliteľné:

2 tégliky kyslejj smotany

práškový cukor.

Postup:

Všetky suroviny na bublaninu zmiešame v miske.

 

 

Najskôr ako klasicky vymiešame vajcia s cukrom do peny.

Potom postupne pridáme tekuté prísady.

A nakoniec preosiatu múku s práškom do pečiva. 

 

 

Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie.

Dáme piecť na 220 – 230 stupňov.

Pečieme cca 15-20 min.

 

 

Keď je buchta hotová, necháme ju 5 min. vychladnúť.

Potom na ňu dáme jahody…

Do hrnca dáme 400 ml  šťavy alebo sirupu (aj kombinácia), 2 malinový puding, 250 ml vody.

 

 

Varíme za stáleho miešania, pokiaľ nie je želatína tuhá.

Potom buchtu polejeme a necháme vychladnúť.

Poznámka:

 

 

Ak chcete, môžete na koláčik dať aj vrstvu krému.

Stačí, ak zmiešate kyslú smotanu a práškový cukor.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes