Vynikajúci recept na jahodovú bublaninu so želatínou.
Rýchly a jednoduchý recept na fantastickú pochúťku.
Dokonca, nemusíte používať kupovanú želatínu.
Poradím vám super tip, ako si vyrobiť z pudingu a jahodovej šťavy, je naozaj vynikajúca.
Potrebujeme:
3 hrnčeky polohrubej múky
1,5 hrnčeka mlieka
1,5 hrnčeka cukru krupica
3/4 hrnčeka oleja
3 vajcia
1,5 prášku do pečiva
Jahodová želatína:
2 jahodové pudingy
400 ml jahodovej šťavy alebo sirupu (môžeme aj kombinovať)
250 ml vody
jahody
Voliteľné:
2 tégliky kyslejj smotany
práškový cukor.
Postup:
Všetky suroviny na bublaninu zmiešame v miske.
Najskôr ako klasicky vymiešame vajcia s cukrom do peny.
Potom postupne pridáme tekuté prísady.
A nakoniec preosiatu múku s práškom do pečiva.
Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie.
Dáme piecť na 220 – 230 stupňov.
Pečieme cca 15-20 min.
Keď je buchta hotová, necháme ju 5 min. vychladnúť.
Potom na ňu dáme jahody…
Do hrnca dáme 400 ml šťavy alebo sirupu (aj kombinácia), 2 malinový puding, 250 ml vody.
Varíme za stáleho miešania, pokiaľ nie je želatína tuhá.
Potom buchtu polejeme a necháme vychladnúť.
Poznámka:
Ak chcete, môžete na koláčik dať aj vrstvu krému.
Stačí, ak zmiešate kyslú smotanu a práškový cukor.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)