Úžasná tvarohová torta BEZ pečenia: Veľmi chutná a rýchla maškrta s krémom dvoch farieb – nikto neodolá!

Výborná pochúťka z tvarohu a sušienok. Krásne vyzerá a úžasne chutí!

Potrebujeme:

na formu s priemerom 22 cm

Základ:

200 vanilkových sušienok

30 g masla

80 ml vody + 1 polievková lyžica. citrónová šťava

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Krém:

Tvaroh jemný alebo mascarpone – 500 g

smotana šľahačková – 500 ml (vyšľahať)

cukor práškový – 200 g (alebo podľa chuti)

kakao – 2 PL

želatína prášková – 20 g

mlieko – 250 ml

Potrebujeme:

Na základ rozmixujeme sušienky, pridáme rozpustené maslo, citrónovú šťavu a vodu (podľa potreby). Zmes navrstvíme na dno tortovej formy, vyloženej papierom.

Želatínu pokropíme 3 – 4 PL vody a necháme minimálne 10 minút napučať. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a pridáme do tuha vyšľahanú šľahačkovú smotanu.

Krúživými pohybmi spojíme obe hmoty. Napučanú želatínu zalejeme mliekom a zahrievame ju. Za stáleho miešania rozpustíme želatínu. Nevaríme!

Asi dve -tri lyžice tvarohovej zmesi pridáme do želatinového mlieka a dobre rozmiešame. Potom nalejeme za stáleho miešania do zbytku krémovej zmesi a dobre mixérom prešľaháme, aby sa želatína dostala všade rovnomerne.

Hmotu rozdelíme na dve časti a do jednej pridáme 2 PL preosiateho kakaa a dobre premiešame.

Na sušienkový základ začneme vrstviť striedavo hnedú a bielu hmotu. Dve polievkové lyžice tmavej hmoty a do toho dve polievkové lyžice  svetlej hmoty. A postup opäť opakujeme, až pokým obe hmoty neminieme. Hmoty nesmieme miešať , rozotierať.

Vlastnou váhou sa jednotlivé vrstvy roztlačia až k stenám tortovej formy a tak vytvárajú zebrový vzor – môžeme ho upraviť ešte vidličkou.   Odložíme do chladničky stuhnúť, najlepšie na celú noc.