plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná tvarohová doborta s Margotkou: Tomuto koláču neodolá nikto – každý si pýta dupľu!

Recept mám od Stáni P. (smajlík1), veľmi zaň ďakujem. je to náš obľúbený koláčik.

Potrebujeme:

Cesto:

2 celé vajcia 1 hrnček cukru krupica

1/2 hrnčeka oleja

2 hrnčeky hladkej múky

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

1 hrnček mlieka

kakao

2 lyžičky rozpustnej kávy

Krém:

1 / 2 l mlieka

2 vanilkové pudingy

cukor podľa chuti

2 tvarohy (vaničky)

rum podľa chuti

1/2 masla

Poleva:

2 kyslej smotany

1 čokoláda na varenie

Na vrch:

1 Margotka – môže byť aj obyčajná čokoláda

Postup:

Je to veľmi jednoduché, všetko na cesto len zmiešame dohromady a polovicu nalejeme na vymastený a vysypaný plech, do druhej polovice primiešame kávu a kakao a nalejem na svetlé cesto. Pečieme pri 180-200 ° C asi 15 – 20 minút.

Krém: v mlieku uvaríme puding, hneď do horúceho zašľaháme maslo a potom pridáme oba tvarohy a rum a ešte našľaháme. Krém nanesieme na vychladnuté cesto, uhladíme a nakoniec dáme polevu. Rozpustíme si čokoládu a potom do nej vmiešame kyslú smotanu. Polevu natrieme na koláčik a ja zvyknem urobiť aj takýto vzor vidličkou.

Na vrch si môžeme nastrúhať obyčajnú čokoládu, ale ja odporúčam Margotku, to sa deti môžu aj potrhať.

Najlepšie recepty na dnes