Vynikajúca krémová bomba zo sypkého cesta a luxusného tvarohového krému. Ostatné nepečené torty sa na túto dobrotu nechytajú!
Potrebujeme:
Základ:
200 g vanilkových sušienok
80 – 100 g vlašských orechov
80 g sušených sliviek
80 gramov sušených marhúľ
70 g horkej čokolády
70 g masla
Krém:
2 bal. tvarohu (každý 180 g)
250 g kyslej smotany
80 g cukru
8 g vanilkového cukru
1 lyžička želatína + 3 polievkové lyžice voda
Na vrch:
40 g čokolády
15 g masla
2 lyžice mlieko
Postup:
V mixéri rozmixujeme sušienky, pridáme sušené ovocie, orechy a opäť rozmixujeme na jemnú drť. Maslo si rozpustíme spolu s čokoládou v mikrovlnke a túto zmes nalejeme do sypkej zmesi. Dobre premiešame.
Na krém si necháme napučať želatínu vo vode. Tvaroh vyšľaháme s kyslou smotanou, cukrom a nakoniec pridáme aj rozpustenú želatínu (želatínu môžeme rozpustiť vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke – nevaríme).
Pripravíme si okrúhlu formu s priemerom 18 cm, okraje vyložíme fóliou. Začneme vrstviť. Na dno navrstvíme sypkú zmes, krém, opäť sypkú zmes a takto vrstvíme, kým neminieme všetky prísady.
Nakoniec zalejeme rozpustenou zmesou čokolády, masla a mlieka (zmes rozpustíme v mikrovlnke).
Necháme dobre vychladiť a podávame.