Úžasná Tiramisu torta pobláznila celú našu rodinu: Najlepší dezert ku kávičke, rozvoniava celá kuchyňa!

Potrebujeme:

Piškóta:

2 vajcia (oddelíme bielky a žĺtky)

½ lyžice citrónovej šťavy

50 g kr. cukru

10 g kakaa

35 g hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

15 ml vody

15 g oleja

Pečieme na 160 stupňoch 30 minút.

Krém:

4 g želatíny v prášku

20 ml vody

45 g kr. cukru

2 žĺtky

200 g mascarpone

180 g smotany na šľahanie

Na kávu:

70 ml horúcej vody

10 g instatnej kávy

30 ml rumu

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme s citrónovou šťavou, pridáme aj cukor a vyšľaháme tuhý sneh.

Pridáme oba žĺtky a zašľaháme do snehu.

Kakao s múkou preosejeme a vmiešame do vaječnej hmoty. Vodu zmiešame s olejom a tiež vmiešame do cesta.

Formu s priemerom 18 cm vyložíme papierom a navrstvíme do nej cesto – buchneme o pracovnú dosku a pečieme 30 minút pri teplote 160 stupňov. Vyberieme z formy a necháme vychaldnúť.

Pripravíme si krém: želatínu necháme napučať v studenej vode.

Cukor vymiešame s žĺtkami, pridáme napučanú želatínu a za stáleho miešania rozputíme vo vodnom kúpeli.

Mascarpone si zmiešame so žĺtkovou hmotou a vymiešame na jednotný krém.

Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku a tiež vmiešame do krému.

Kávu prirpavíme klasicky z vody, instatnej kávy a pridáme aj rum.

Korpus prerežeme na polovicu. Do jednej polovice vtlačíme formu s priemerom 15 cm a vyrežeme vnútorný menší kruh.

Väčší kruh vložíme do formy, navrstvíme naň polovicu krému, na krém menší vykrojený kruh a druhú polovicu krému. Oba korpusy natrieme alebo pokvapkáme kávou.

Na 4 hodiny vložíme do chladničky a potom jednoducho vyberieme pomocou morkého uteráka namočeného v teplej vode.

https://youtu.be/p1LAHOAVpAs