Potrebujeme:
Piškóta:
2 vajcia (oddelíme bielky a žĺtky)
½ lyžice citrónovej šťavy
50 g kr. cukru
10 g kakaa
35 g hladkej múky
15 ml vody
15 g oleja
Pečieme na 160 stupňoch 30 minút.
Krém:
4 g želatíny v prášku
20 ml vody
45 g kr. cukru
2 žĺtky
200 g mascarpone
180 g smotany na šľahanie
Na kávu:
70 ml horúcej vody
10 g instatnej kávy
30 ml rumu
Postup:
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme s citrónovou šťavou, pridáme aj cukor a vyšľaháme tuhý sneh.
Pridáme oba žĺtky a zašľaháme do snehu.
Kakao s múkou preosejeme a vmiešame do vaječnej hmoty. Vodu zmiešame s olejom a tiež vmiešame do cesta.
Formu s priemerom 18 cm vyložíme papierom a navrstvíme do nej cesto – buchneme o pracovnú dosku a pečieme 30 minút pri teplote 160 stupňov. Vyberieme z formy a necháme vychaldnúť.
Pripravíme si krém: želatínu necháme napučať v studenej vode.
Cukor vymiešame s žĺtkami, pridáme napučanú želatínu a za stáleho miešania rozputíme vo vodnom kúpeli.
Mascarpone si zmiešame so žĺtkovou hmotou a vymiešame na jednotný krém.
Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku a tiež vmiešame do krému.
Kávu prirpavíme klasicky z vody, instatnej kávy a pridáme aj rum.
Korpus prerežeme na polovicu. Do jednej polovice vtlačíme formu s priemerom 15 cm a vyrežeme vnútorný menší kruh.
Väčší kruh vložíme do formy, navrstvíme naň polovicu krému, na krém menší vykrojený kruh a druhú polovicu krému. Oba korpusy natrieme alebo pokvapkáme kávou.
Na 4 hodiny vložíme do chladničky a potom jednoducho vyberieme pomocou morkého uteráka namočeného v teplej vode.
https://youtu.be/p1LAHOAVpAs