plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná Tiramisu roláda s Amarettom: Vyskúšajte ju ku káve alebo ako pohostenie pre návštevu, je neprekonateľná!

Úžasný recept na vynikajúcu roládu s vôňou kávy a kvapkou Amaretta. Autorkou tejto maškrty je pani Danula Vašíčková, jej recepty sú potešením nielen pre oko, ale aj apre chuťové poháriky. 

Úžasný recept na vynikajúcu roládu s vôňou kávy a kvapkou Amaretta. Autorkou tejto maškrty je pani Danula Vašíčková, jej recepty sú potešením nielen pre oko, ale aj pre chuťové poháriky.

Potrebujeme:

cesto:

6 vajec

štipka soli

6 lyžíc práškového cukru

3 vrchovaté lyžice polohrubej múky

1 vrchovaté lyžice Solamylu

1/2 prášku do pečiva

mimo to 1 balíček dlhých piškót (12 kúskov)

šálka vychladnuté silnej kávy

1 veľký štamperlík Amaretto

1 instantné šľahačka

150 ml vychladeného mlieka

holandské kakao na posypanie

Krém:

750 g Mascarponne

3 lyžice práškového cukru

1/2 balíčka želatínového stužovača za studena (Dr.Oetker)

Postup:

Najskôr si pripravíme korpus: Ručným elektrickým šľahačom ušľaháme bielky so soľou do hustej peny, potom za stáleho šľahania pridáme práškový cukor a po jednom aj žĺtky. Potom už len ľahko vareškou vmiešame zmes múky, Solamylu a prášku do pečiva. Natrieme na veľký nízky plech, vyložený papierom na pečenie a pečieme na 200 stupňov asi 10 minút. Necháme úplne vychladnúť (nemotajú, nevyklápíme).

Vychladnutý plát potrieme krémom, potom vyskladáme piškóty, namočené v káve, po dĺžke v troch radoch (vždy štyri piškóty za sebou v jednom rade) a začneme rolovať. Zároveň sťahujeme papier na pečenie a uťahujeme pomocou neho roládu. Hotové potrieme časťou šľahačky, posypeme kakaom a dozdobíme zvyškom šľahačky. Dáme pekne vychladiť do chladničky.
Krém: Iba vyšľaháme Mascarpone s cukrom a za stáleho šľahania vsypeme pozvoľna stužovač.

Autorka receptu: Danula Vašíčková – facebook

Najlepšie recepty na dnes