plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná Tiramisu bábovka pobláznila celú našu rodinu: Najlepší dezert ku kávičke, rozvoniava z nej celá kuchyňa!

Potrebujeme:

280 g hl. múky
3 vajcia
200 g kr. cukru
200 ml smotany na šľahanie
1 vrecko prášku do pečiva
50 ml slnečnicového oleja
20 g kakaového prášku
2 čajové lyžičky rozpustnej kávy + trochu rumu

Postup:

Vyšľaháme vajcia s cukrom po dobu 15 minút pri vysokej rýchlosti, až kým zmes nie je prevzdušnená a spenená.

Kávu rozpustíme v lyžici horúcej vody a necháme ju vychladnúť.

Pridáme do cesta olej a potom ručne premiešame.

Pridáme aj smotanu izbovej teploty a ručne dobre premiešame.

Zmiešame múku s práškom do pečiva a preosejeme. Zamiešame ručne do cesta – zľahka.

Do samostatnej misky dáme 4 až 5 polievkových lyžíc cesta a zmiešame s 15 g horkého kakaového prášku, rumom a rozpustenou kávou.

Nalejte bielu zmes do bábovkovej formy s priemerom 20 cm (vymastenou, vysypanou múkou). Pridajte tmavé cesto pomocou lyžice na svetlé cesto a zmiešajte dve cestá s špáradlom – vytvoríme vzor.

Pečieme na 180 stupňov po dobu 40 minút.

Potom vyklopíme bábovku tiramisu  z formy. Necháme ju úplne vychladnúť, potom posypeme horkým kakaom a nakrájame na kusy.

zdroj: giallozafferano 

Najlepšie recepty na dnes