Potrebujeme:
280 g hl. múky
3 vajcia
200 g kr. cukru
200 ml smotany na šľahanie
1 vrecko prášku do pečiva
50 ml slnečnicového oleja
20 g kakaového prášku
2 čajové lyžičky rozpustnej kávy + trochu rumu
Postup:
Vyšľaháme vajcia s cukrom po dobu 15 minút pri vysokej rýchlosti, až kým zmes nie je prevzdušnená a spenená.
Kávu rozpustíme v lyžici horúcej vody a necháme ju vychladnúť.
Pridáme do cesta olej a potom ručne premiešame.
Pridáme aj smotanu izbovej teploty a ručne dobre premiešame.
Zmiešame múku s práškom do pečiva a preosejeme. Zamiešame ručne do cesta – zľahka.
Do samostatnej misky dáme 4 až 5 polievkových lyžíc cesta a zmiešame s 15 g horkého kakaového prášku, rumom a rozpustenou kávou.
Nalejte bielu zmes do bábovkovej formy s priemerom 20 cm (vymastenou, vysypanou múkou). Pridajte tmavé cesto pomocou lyžice na svetlé cesto a zmiešajte dve cestá s špáradlom – vytvoríme vzor.
Pečieme na 180 stupňov po dobu 40 minút.
Potom vyklopíme bábovku tiramisu z formy. Necháme ju úplne vychladnúť, potom posypeme horkým kakaom a nakrájame na kusy.
zdroj: giallozafferano