Vynikajúca a osviežujúca torta z kyslej smtoany a sypkej zmesi. Chutí ako zmrzlinová torta z obchodu, stačí ju len dať vychladiť!
Potrebujeme:
Sypaná zmes:
250 g hladkej múky
70 g práškového cukru
130-150 g studeného masla
Krém:
500 g kyslej smotany
2 vajcia
150 g kr. cukru
1 bal. Vanilkového cukru
2 lyžice kukuričného škrobu
50 g masla
Postup:
Do misky nasypeme múku, cukor a k sypkej zmesi nastrúhame studené maslo. Medzi prstami vymiešame drobivú zmes.
Na krém zmiešame cukor, škrob, vanilkový cukor a vajcia. Rozmiešame a pridáme aj smotanu a všetko rozmiešame na jednotnú zmes. Preložíme na plameň a za stáleho miešania na slabom plameni uvaríme hustý krém.
Zložíme z plameňa a pridáme maslo a miešaním rozpustíme.
Sypkú zmes rozdelíme na dve polovice a obe časti na sucho opražíme na panvici do zlatista.
Pripravíme si formu – boky vyložíme fóliou a začneme vrstviť. Na dno nasypeme časť drobivej zmesi, rozotrieme krém, rozotrieme a takto vrstvíme, kým neminieme všetky prísady. Na vrchu by mala byť drobivá zmes. Dáme vychladiť – ideálne na noc a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)