plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vzala lístkové cesto, kyslú smotanu a nožnice: Zabudnite na obyčajnú rolku, návštevy teraz nebásnia o ničom inom!

Tak toto je naozaj perfektný nápad. keď budete mať najbližšie v rukách lístkové cesto a chuť na niečo slané - toto určite skúste. Vyzerá to perfektne a chuť ešte lepšia!

Tak toto je naozaj perfektný nápad. keď budete mať najbližšie v rukách lístkové cesto a chuť na niečo slané – toto určite skúste. Vyzerá to perfektne a chuť ešte lepšia!

Potrebujeme:

1 plát lístkového cesta

Kyslú smotanu

Plátky šunky

Zelené bylinky

Pár plátkov taveného syra

Postup:

Plát cesta natrieme kyslou smotanou a uložíme na ňu plátky šunky. Zrolujeme ako klasickú roládu, ale tým to rozhodne nekončí. Cesto zvrchu nastriháme (neprestrihneme celkom) a jednotlivé diele začneme vytáčať smerom von – striedavo na pravú a na ľavú stranu.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 12 minút.

Upečenú roládu vyberieme. Na panvici rozpustíme niekoľko plátkov taveného toastového syra a keď sa rozpustí, jednoducho nalejeme cez rolku.

Môžeme si pochutnávať! :-)

Video Návod

Ďalšie nápady

Najlepšie recepty na dnes