plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná slávnostná bábovka s tvarohom a bielou čokoládou: Len rozkrojte a vaši hostia budú ohromení – robím ju aj namiesto torty!!

Táto slávnostná bábovka je ozdobou každej hostiny a rodinných stretnutí. Je veľmi chutná, krémová a pripravíte ju prekvapivo jednoducho!

Táto slávnostná bábovka je ozdobou každej hostiny a rodinných stretnutí. Je veľmi chutná, krémová a pripravíte ju prekvapivo jednoducho!

Potrebujeme:

cesto:

200 g hl. múky

100 g masla

80 g práškového cukru

1 vajce

1 lyžička prášku do pečiva

1 vrecko vanilkového cukru

Štipka soli

1 lyžica kakaa

náplň:

750 g jemné tvarohu

350 g práškového cukru

vanilková aróma

štipka soli

citrónová kôra

1 bal.vanilkový puding (40 g)

150 g roztopeného masla

1 lyžica kakaa

4 vajcia

Na ozdobu:

100 g rozpustenej bielej čokolády

1 lyžica masla

50 g strúhanej tmavej čokolády

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracujeme jednotnú hmotu, ktorú zabalíme do fólie a uložíme do chladničky na 40 minút.

Potom cesto vyberieme z chladničky a navrstvíme do vymastenej bábovkovej formy. Cesto musí pokrývať dno aj boky formy.

Náplň: Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým pudingovým práškom, vanilkovou esenciou, soľou, vajíčkami, citrónovou kôrou. Na získanie jemnej textúry použijeme mixér. Potom pridáme rozpustené maslo, časť náplne nalejeme na cesto, do zvyšku náplne dáme 1 lyžicu kakaa, dobre premiešame a navrstvíme na bielu náplň.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170 stupňov asi 50 minút; otestujeme špáradlom. Bábovku necháme vychladnúť a potom ju vyberieme z formy pomocou taniera – obrátime.Na ozdobu: rozpustíme bielu čokoládu s maslom a ozdobíme vrch bábovky, potom môžeme ešte posypať strúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

zdroj: mimeric

Najlepšie recepty na dnes