plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná SALKO piškóta dvoch farieb: Stačí vám 10 minút a máte najlepší koláčik, chutí lepšie ako zákusok!

Tento koláčik má u nás doma veľký úspech, pretože je jednoduchý na prípravu a veľmi, veľmi chutný!

Môžete ho piecť ako klasickú piškótu na plechu, alebo v bábovkovej forme, ako výbornú bábovku. Nakoniec môžete napríklad preliať čokoládovou polevou, alebo posypať kokosom.

Potrebujeme:

5 ks vajce

1 ks vanilínový cukor

100 g cukor

1 ks Salko

60 g maslo

300 g múka polohrubá

1 ks kypriaci prášok

štipka soľ

3 PL kakao

Postup:

Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.

V druhej miske miešame žĺtka s cukrami.

Potom pridáme salko a rozpustené maslo.

Následne metličkou pomaly vmiešame sneh z bielkov, múku a prášok do pečiva.

3/4 cesta vylejeme na vymastený plech.

Zvyšok cesta zmiešame s kakaom a lejeme na plech.

Špajdlou miešame cesto a robíme,,vzory“.

Pečieme 20-25 min na 150. stupňoch.

Piškótu môžete piecť aj v bábovkovej forme a nakoniec napríklad preliať rozpustenou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes