plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná roláda bez pečenia: Stačí uložiť do chladničky a konzumujte kedykoľvek dostanete chuť!

Výnimočne chutná roláda bez pečenia, ktorú máte pripravenú raz-dva.

Výborný recept vhodný aj na sviatočné obdobie.

 

+

Vďaka tomuto receptu z youtube si pripravíme vynikajúcu kokosovú roládu.

Potrebujeme:

1 pohár = 200 ml

1 čajový pohár = 110 ml

Na plnku:

1 pohár mlieka

1 čajový pohár kryštálového cukru

o niečo menej ako čajový pohár krupice

2 PL masla

2 poháre kokosu

Na cesto:

400 g maslových sušienok

1/2 pohára práškového cukru

2,5 lyžice kakaa

trochu menej ako pohár mlieka

Na ozdobenie:

čokoládu

Postup:

Do hrnca pripravíme mlieko, cukor, krupicu.

Všetko spolu metličkou premiešame a varíme, kým zmes nezhustne.

Ešte za tepla pridáme do zmesi zmäknuté maslo a miešame, kým sa úplne neroztopí.

 

 

Potom do zmesi pridáme kokos, všetko premiešame a necháme vychladnúť.

Do väčšej misky pridáme najemno pomleté sušienky, kakao, práškový cukor, premiešame, pridáme mlieko.

Rukami miesime, kým nám nevznikne hustá hmota.

 

 

Na pevnú podložku pripravíme potravinovú fóliu, na ktorú položíme sušienkové cesto.

Valčekom cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, navrstvíme kokosovú hmotu a rovnomerne rozotrieme.

 

 

Cesto zrolujeme do rolády,.

Zabalíme do fólie, zahneme na krajoch, aby bolo cesto úplne zabalené.

Vložíme na tri hodiny do chladničky.

Po vychladnutí roládu odbalíme a vrch ozdobíme roztopenou čokoládou.

 

 

Roládu nakrájame a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unspash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unspash

Najlepšie recepty na dnes