Úžasná MONTE bábovka – rozkrojiť, naplniť a môžete krájať: Deti si ju pýtajú namiesto narodeninovej torty!

1626 0

Túto bábovku som skúšala len zo zvedavosti a odvtedy si ju moje deti objednávajú vždy, keď majú narodeniny.

Dcérka povedala, že chutí úplne ako dezert Monte, aj preto ju voláme len Monte bábovka, je výborná. :-)

prísady

5 vajec

200 g kr. cukru

150 g hl. múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 g Kukuričný Škrob 

30 g Kakaového Prášku

Prášok do pečiva

Náplň:

250 g Sladkej smotany na šľahanie (33%)

100 g Nutella

Na impregnáciu piškóty:

200 ml Sladeného Mlieka (mlieko osladené cukrom alebo grankom)

Postup:

Rozdeľte vajcia na žĺtky a bielky vyšľahajte do tuhého snehu.

Vaječné žĺtky vyšľahajte s cukrom po dobu 10 minút vysokou rýchlosťou, aby ste získali penivá a vzdušnú zmes.

Opatrne vmiešajte vaječné bielky do žĺtkov – zhora dolu špachtľou a dbajte na to, aby zmes ostala vzdušná.

Je to veľmi dôležitá fáza, ak sa vám podarí zachovať nadýchané cesto, bábovka bude vysoká a mäkká.

Pomaly pridajte preosiatu múku, prášok do pečiva, kakao premiešajte opäť zľahka – zhora nadol.

Nalejte zmes do bábovkovej formy s priemerom 22 – 24 cm (šírka formy závisí od toho, aká vysoká bude bábovka).

Ja mám formu so širším vrchom a preto bábovka vyzerá po upečení takto.

Pečte na 180 stupňov cca 40 minút (test špáradlom).

Keď je bábovka upečená, nechajte ju vychladnúť a potom prekrojte.

Prekrojte bábovku na tri časti, pokvapkajte každú časť trochou studeného osladeného mlieka, natrite nutellou a následne šľahačkou.

Keď sú všetky časti naplnené, dáme na 30 minút vychladiť.

Po 30 minútach posypeme povrch kakaom a potom nakrájame ako klasickú bábovku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Témy:


Pridajte svoj komentár