Úžasná Monte bábovka – rozkrojiť, naplniť a môžete krájať: Deti si ju pýtajú namiesto narodeninovej torty!

Túto bábovku som skúšala len zo zvedavosti a odvtedy si ju moje deti objednávajú vždy, keď majú narodeniny. Dcérka povedala, že chutí úplne ako dezert Monte, aj preto ju voláme len Monte bábovka, je výborná. :-)

prísady

  • 5 vajec
  • 200 g kr. cukru
  • 150 g hl. múky
  • 50 g Kukuričný Škrob 
  • 30 g Kakaového Prášku
  • Vrecko Na Pečenie

Vyplniť

  • 250 g Sladkého Krému
  • 100 g Nutella

Pre mokré

  • 200 ml Sladeného Mlieka (mlieko osladené cukrom alebo grankom)

Postup:

Rozdeľte vajcia na žĺtky a bielky vyšľahajte do tuhého snehu.

Vaječné žĺtky vyľľahajte s cukrom po dobu 10 minút vysokou rýchlosťou, aby ste získali penivá a vzdušnú zmes.

Opatrne vmiešajte vaječné bielky do žĺtkov – zhora dolu špachtľou a dbajte na to, aby zmes ostala vzdušná.

Je to veľmi dôležitá fáza, ak sa vám podarí zachovať nadýchané cesto, bábovka bude vysoká a mäkká.

Pomaly pridajte múku , prášok do pečiva, kakao premiešajte opäť zľahka – zhora nadol.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Nalejte zmes do bábovkovej formy s priemerom 22 – 24 cm (šírka formy závisí od toho, aká vysoká bude bábovka). Ja mám formu so širším vrchom a preto bábovka vyzerá po upečení takto.

Pečte na 180 stupňov v 40 – 45 minútach.

Keď je bábovka upečená, nechajte ju vychladnúť a potom ho prekrojte. Prekrojte bábovku na tri časti, pokvapkajte každú časť trochou studeného osladeného mlieka, natrite nutellou a následne šľahačkou.

Keď sú všetky časti naplnené, dáme na 30 minút vychladiť.

Po 30 minútach posypeme povrch kakaom a potom nakrájame ako klasickú bábovku.