plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná maškrta z kyslej smotany za 20 minút, BEZ pečenia: Toto tromfne aj drahé tiramisu z cukrárne, každý si pridáva!

Vynikajúca torta plná smotanového krému, čokolády a kakaa. Je fantastická, krásna a rýchlo pripravená.

Vynikajúca torta plná smotanového krému, čokolády a kakaa. Je fantastická, krásna a rýchlo pripravená.

Potrebujeme:

základ:

300 g vanilkových sušienok rozdrvených
50 – 70 gramov cukru
2 lyžice kakaa
150 ml mlieka
100 – 150 gramov masla

krém:

600 g kyslej smotany
50 g cukru
1 bal.vanilkového cukru
80 g čokolády
80 gramov vlašských orechov
80 gramov rozdrvených sušienok alebo piškót
15 gramov želatíny + 50 ml vody

Postup:

Kakao, cukor a mlieko rozpustíme na plameni. Nalejeme k sušienkam a pridáme zmäknuté maslo. Vymiešame jednotnú masu, ktorú navrstvíme do formy vyloženej papierom. Vložíme do chladničky.

Na  krém si želatínu necháme napučať v troche studenej vody. Smotanu vymiešame s cukrom. Čokoládu, orechy aj sušienky nasekáme na drobno. Želatínu rozpustíme v mikrovlne, alebo vo vodnom kúpeli a vmiešame do smotanovej zmesi. Vmiešame čokoládu, sušienky aj orechy. Premiešame a krém navrstvíme na kakaový základ. Uhladíme, vrch ozdobíme kakaom a dáme vychladiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes