plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná kokosová maškrta bez pečenia: Manžel vyhlásil, že toto je ešte lepšie, ako drahé Raffaello z obchodu!

Fantastický kokosový recept bez pečenia na spôsob obľúbeného dezertu Raffaello.

Fantastický kokosový recept bez pečenia na spôsob obľúbeného dezertu Raffaello.

Potrebujeme:

3 poháre mlieko

3 lyžice hladká múka

3 lyžice kukuričný škrob

3 ks žĺtky

3 lyžičky vanilkový cukor

1,5 poháre kr. cukor

2 poháre kokos

250 g maslo

2 bal. maslové sušienky

Postup:

V polovici pohára mlieka rozmiešame žĺtky, múku a kukuričný škrob. Zvyšné mlieko dáme variť na oheň spolu s kr. a vanilkovým cukrom, prilejeme mlieko so žĺtkami a varíme, kým hmota nezhustne.

Hustý puding odstavíme, zakryjeme alobalom a necháme vychladnúť.

Maslo vymiešame do peny, pridáme po lyžiciach vychladnutý puding a vyšľaháme krémovú hmotu. Na záver pridáme 1,5 pohára kokosu a premiešame. Hmotu rozdelíme na 2 alebo 3 časti, podľa toho akú formu používame a aký vysoký chceme mať výsledný dezert.

Do štvorcovej formy s rozmermi 24 x 34 cm nám vyjdú 3 vrstvy krému, do väčšej tortovej formy len 2 vrstvy (ja som použila okrúhlu formu).

Dno formy vyložíme sušienkami, navrstvíme 1/2 krému, znovu poukladáme sušienky a navrstvíme zvyšný krém.

Zvyšok kokosu na suchej panvici opečieme a posypeme vrch. Odložíme do chladničky. Dezert je najlepší na druhý deň, keď sušienky zmäknú.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes