Úžasná kávová-mascarpone torta za 30 minút: Proti tomuto nemajú šancu ani najdrahšie dezerty z cukrárne!

Výborný dezert s vôňou a chuťou kávy. Osvieži, je fantasticky chutný a vyzerá celkom ako drahé dezerty z cukrárne. Chutí však ešte lepšie!

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 4 vajcia izbovej teploty
  • 80 gramov cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 50 g preosiatej hladkej múky
  • 50 ml oleja

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 150 g jogurtu s príchuťou kávy
  • 1 malú šálka sladkej studenej kávy (použijeme šálku na espresso)
  • 250 ml smotany na šľahanie

Formu na pečenie s priemerom 22 cm

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky s cukrom vyšľaháme na sneh, pridáme vanilku, potom vmiešame žĺtky, múku a olej. Ručne premiešame.

Klasický plech na pečenie potrieme olejom a potom naň položíme papier na pečenie.

...

Na papier nalejeme cesto, uhladíme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov pár minút, kým cesto nie je zlatisté.

Cesto obrátime na kuchynskú utierku tak, aby bol papier na pečenie hore. Potom papier na pečenie opatrne odstránime a pomocou formy s priemerom 22 cm si vykrojíme okrúhle pláty cesta.

Pripravíme si krém. Mascarpone zmiešame s kávovým jogurtom.

Do krému pridáme kávu, prilejeme smtoanu a vyšľaháme na tuhý krém.

Prvý korpus vložíme do tortovej formy, natrieme krémoma prikryjeme druhým plátom cesta.

Vrch torty posypeme kakaom. Kúsky orezaného cesta môžeme použiť na vyplnenie medzier vo forme.

Podávame vychladené.